Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag: Här är föreningarna i Oskarshamns kommun som får dela på drygt en miljon

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

”Socialdemokraterna och Moderaterna föreslår att kommunstyrelsen i december ska besluta om flera bidrag för att fortsätta utveckla hela Oskarshamns kommun. Förslaget innebär att kommunen ska ge bidrag till Handel Oskarshamn, Bråbygdens intresseförening, Röstorps vägförening, Oskarshamnsbygdens fågelklubb och Påskallavik tennis och padel. Totalt handlar det om 1 090 000 kronor i bidrag”, skriver S och M i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Vi värnar om det föreningsliv som finns i vår kommun och försöker tillsammans med dessa skapa förutsättningar för att bidra till utveckling i hela kommunen. Det här förslaget innebär att vi både utvecklar besöksmål i kommunen såsom Målsjön samtidigt som vi skapar förutsättningar för Påskallavik att få en hållbar lösning för el till sin nya padelbana, säger Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden.

– Dessa stöd till föreningslivet innebär att vi fortsätter värna utvecklingen i hela kommunen. Förslaget innebär att vi stödjer den lokala handeln med fler aktiviteter i centrum för att bidra till en positiv handelsupplevelse. Det innebär också vi gör insatser i våra mindre tätorter genom bidrag till renovering av naturum i Bråbo, säger Lucas Lodge (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Sammanställning över förslag till bidrag

AnledningFöreningBelopp
CentrumaktiviteterHandel Oskarshamn150 000
Renovering av naturumBråbygdens intresseförening600 000
Upprustning av väg samt anlägga parkeringRöstorps vägförening170 000
Underhåll och skyltning av MålsjönOskarshamnsbygdens fågelklubb100 000
El till padelbananPåskallavik tennis och padel70 000

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS