Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

FÖRSLAG: Kommunen köper Oskarshamns AIK:s anläggning i Ernemar för 8 miljoner kronor

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun är på väg att köpa Oskarshamns AIK:s anläggning i Ernemar för 8 miljoner kronor.

Tanken är att OAIK ska hyra anläggningen av kommunen framöver.

Majoritetspartierna i kommunen – Socialdemokraterna och Moderaterna – och OAIK:s styrelse är överens om köpesumman och hyresvillkoren.

OAIK-medlemmarna ska ta ställning till förslaget den 3 maj.

”Säger OAIK ja på sitt medlemsmöte, så lyfter vi frågan i bildningsnämnden och kommunstyrelsen i maj – och därefter i fullmäktige i juni”

ANTON SEJNEHED (S), ORDFÖRANDE I BILDNINGSNÄMNDEN

– Säger OAIK ja på sitt medlemsmöte, så lyfter vi frågan i bildningsnämnden och kommunstyrelsen i maj – och därefter i fullmäktige i juni. Köp av en fastighet är ett fullmäktigeärende. Förslaget är att övertagandet ska ske den 1 januari 2023 – men vi tittar på möjligheterna att komma i gång med vissa saker redan i år om det finns ett beslut på att göra det. Vi har avsatt pengar i år för att kunna genomföra vissa insatser. Det handlar om cirka två miljoner kronor, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S), som höll en pressträff i frågan på tisdagseftermiddagen tillsammans med kommunalrådet Lucas Lodge (M), Ted Svensson (ordförande i OAIK) och Hans Moberg (styrelseledamot i OAIK).

Anton Sejnehed (S).

”Har fullt upp”

– Vissa förbättringar måste genomföras om anläggningen tas över av kommunen. Det handlar exempelvis om klättringsskydd på lamparmaturer, konstaterar Lucas Lodge.

– OAIK är en fotbollsförening – och vi har fullt upp med alla de sakerna. Ungdomslagen växer i antal, det ställs krav på ledare och utbildningar, vi har en stor juniorsida, en akademi, och vi vill växa och få fram egna produkter till seniorlaget. Och seniorverksamheten är en halvprofessionell verksamhet, där vi har en ambition om att ta oss upp i Superettan. Vi har hur mycket som helst att tänka på – då är det tufft att dessutom åka ut och snöröja, titta på avloppspumpar och rinnande vattenkranar och toaletter som har gått sönder, säger Ted Svensson.

Politiker och fotbollsfolk i Oskarshamns AIK tittar in i kameran
Ted Svensson (ordförande i Oskarshamns AIK), socialdemokraten Anton Sejnehed (ordförande i bildningsnämnden), moderaten Lucas Lodge (kommunalråd) och Hans Moberg (styrelseledamot i OAIK). Foto: Peter A Rosén

Kommunen och OAIK har haft en dialog om nämnda köp under en längre tid.

– Det är tufft för föreningen att hålla i detta.  Vi vill kunna fokusera fullt ut på fotbollen, säger Ted Svensson.

– Ja, och vi hyr redan i dag anläggningen för andra fotbollsföreningar (allt från ungdomslag till seniorlag) i kommunen, säger Anton Sejnehed.

Kommunen hyr omkring 800 timmar per år, totalt, berättar Ted Svensson.

Ted Svensson, ordförande i OAIK. Foto: Peter A Rosén

– Det finns ingen liknande anläggning i kommunen, påpekar Lucas Lodge.

”Den blev ännu viktigare för fotbollsinfrastrukturen när grusplanerna försvann”

ANTON SEJNEHED

– Och den blev ännu viktigare för fotbollsinfrastrukturen när grusplanerna försvann, konstaterar Anton Sejnehed.

Sponsornamnet Be-Ge-Hallen försvinner dock inte om kommunen tar över.

– Vi har kopierat samma lösning som kommunen och IK Oskarshamn har när det gäller Be-Ge Hockey Center. Vi har därmed rätten att ha ett namn på hallen, säger Ted Svensson.

– Men vi har respekt för de två processerna framöver – först ska föreningens medlemmar säga sitt, och därefter tar kommunen vid med sin process, säger Anton Sejnehed.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS