Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag: Så ska landsbygderna utvecklas ytterligare i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Oskarshamns kommun är på väg att ingå ett avtal om Idéburet-Offentligt Partnerskap (IOP) med föreningen Hela Sverige Oskarshamn under perioden 2020–2022.

Så ser beslutsförslaget ut inför mötet i kommunstyrelsen den 15 december.

Finansieringen till Hela Sverige Oskarshamn, på 420 000 kronor, sker via ett bidrag från kommunstyrelsens oförutsedda driftbudget (år 2020), enligt förslaget.

Hela Sverige Oskarshamn är en ideell förening som har varit verksam i Oskarshamns kommun sedan 2012.

Föreningen är kopplad till riksorganisationen Hela Sverige Ska Leva.

Föreningens mål är att inspirera till lokal utveckling på landsbygderna i Oskarshamns kommun, genom att stötta föreningsliv, näringsliv och invånare i det lokala utvecklingsarbetet, sprida erfarenheter, stimulera samverkan och synliggöra den lokala nivån i kommunen.

Årligt bidrag

Föreningen har sedan fem år tillbaka fått ett årligt bidrag, för att stödja och arbeta med lokal utveckling i kommunen.

I beslutsförslaget inför mötet i kommunstyrelsen står det att Oskarshamns kommun vill fortsätta att stödja föreningen Hela Sverige Oskarshamn med ett ekonomiskt bidrag, för att stärka föreningens arbete, att i samverkan med lokala aktörer och Oskarshamns kommun, uppmuntra till lokal utveckling i tätorter och omkringliggande landsbygder.

Lokal utveckling

Genom att ingå ett IOP-avtal med Hela Sverige Oskarshamn är syftet att föreningen ytterligare ska kunna inspirera till lokal utveckling på landsbygderna i Oskarshamns kommun genom att stötta föreningsliv, invånare och näringsliv i det lokala utvecklingsarbetet, sprida erfarenheter, stimulera samverkan och synliggöra den lokala nivån i kommunen.

Arbetet ska ske genom lokala utvecklingsplaner och årliga revideringar av desamma. Berörda landsbygder är Påskallaviksbygden, Kristdalabygden, Misterhultsbygden och Bockarabygden.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS