Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag: Satsa “Ölandspengar” på väg 37/47

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Trafikverket planerade för en ombyggnad av väg 136 på Öland.

Men för en tid sedan avbröts planeringen på grund av bristande samsyn när det gäller investeringarna.

Nu välkomnar Oskarshamns kommun regionen och Trafikverket att i stället lägga dessa resurser på infrastruktursatsningar på riksväg 37/47 i Oskarshamns kommun.

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på torsdagen.

“Oskarshamns kommun har behov av infrastruktursatsningar. Vi har från kommunens sida i många år lobbat gentemot regionen och staten om behovet”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Oskarshamns kommun har behov av infrastruktursatsningar. Vi har från kommunens sida i många år lobbat gentemot regionen och staten om behovet. Vi ser att det både behövs insatser för att anpassa infrastrukturen till det näringsliv som finns i kommunen samt trafiksäkerhetshöjande insatser, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

Andreas Erlandsson (S), kommunalråd i Oskarshamns kommun. ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

– Vi vill uppmana regionen och Trafikverket att flytta medel från väg 136 till riksväg 37/47 i Oskarshamns kommun, så att pengarna gör nytta redan i innevarande plan. Vi skulle å det starkaste välkomna en sådan satsning från statens och regionens sida, betonar han.

Ny sträcka

”Oskarshamns kommun har i många år arbetat för en ny dragning av riksväg 37/47. Planerna som Oskarshamns kommun och Trafikverket har tagit fram, tillsammans med näringslivet, innebär att riksvägen i framtiden ska ansluta till den södra infarten vid E22:an, i stället för den mellersta”, skriver kommunen.

”I planerna ingår att anlägga en helt ny sträcka mellan Oskarshamn och Århult, eller en delvis ny sträckning och breddning av delar av den befintliga vägen. Den nya sträckan är tänkt att bli mötesfri och tillåta en hastighet på 100 kilometer i timmen. Detsamma gäller även mellersta etappen av riksväg 37/47 mellan Århult och Bockara – och här finns ett färdigt etappförslag. Sträckan mellan Bockara och Glahytt finns också med i planen. Där antingen en förbifart Bockara eller ett alternativ med flera trimningsåtgärder och trafiksäkerhetshöjande åtgärder i Bockara föreslås”, skriver kommunen.

“En ombyggnation är en förutsättning för att näringslivet – som är viktigt för kommunen, Kalmar län och Sverige – ska kunna fortsätta att utvecklas. Därför bör den prioriteras nu när planeringen för väg 136 på Öland avbryts

ANDREAS ERLANDSSON

– Det är en väg som i dag är tungt trafikerad av godstrafik, arbetspendling och trafik till och från Gotland. En ombyggnation är en förutsättning för att näringslivet – som är viktigt för kommunen, Kalmar län och Sverige – ska kunna fortsätta att utvecklas. Därför bör den prioriteras nu när planeringen för väg 136 på Öland avbryts, säger Andreas Erlandsson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS