Vänersborgs IF – Oskarshamns AIK 0-2 (0-1)

Mål, OAIK: Filip Jägerbrink, Flamur Dzelili.

På lördagen bärgade serieledaren Oskarshamns AIK första bortavinsten för säsongen.

Det blev 2-0 (1-0) borta mot Vänersborgs IF.

Men det var i ärlighetens namn med ett nödrop.

Hemmalaget, som är nykomling i söderettan, skapade flera fina chanser – det var ineffektiviteten som räddade OAIK.

Oskarshamn spelade inte speciellt bra, totalt sett, men det är målen som räknas – som bekant.

En obevakad Filip Jägerbrink (översta bilden) nickade in 1-0 i den 14:e minuten på ett Oskar Stejdahl-inlägg. Snyggt.

Oskar Stejdahl.

Det var Filip Jägerbrinks femte fullträff för säsongen.

”Kommer säkert fler”

– Det kommer säkert fler, sa han till Sport-Expressen.

Tio mål under en säsong är hans toppnotering i söderettan (2018), så här långt.

Det återstår att se om han gör ännu fler i år.

”Vi är inte vana vid att motståndarna spelar så här”

OAIK:S FILIP JÄGERBRINK TILL SPORT-EXPRESSEN

I pausen jämförde Filip Jägerbrink Vänersborgs spelstil med hur det såg ut i den engelska högstaligan på 80-talet.

– Vi är inte vana vid att motståndarna spelar så här, sa han till Sport-Expressen.

80-talsstil, eller inte, Vänersborg var sett till hela matchen det bättre laget och undertecknad satt och väntade på kvitteringsbollen i andra halvlek.

Det var ytterst nära i den 64:e minuten, då en hemmaspelare fick ett fint läge inne i straffområdet.

Fick fingrarna på bollen

OAIK-målvakten Michael Hartmann, som var strålande i dag, fick dock fingrarna på bollen och räddade. Bollen rullade ut till en resultatlös hörna.

Michael Hartmann bjöd på flera fina räddningar och i första halvlek blev han liggandes efter ett fint ingripande. Han hade ont i knäet, men det var ingen större fara. Han spelade vidare.

Michael Hartmanns insats var sannerligen avgörande.

”Alla trivs med alla”

OAIK:S JOHAN ARVIDSSON TILL SPORT-EXPRESSEN

Spiken i kistan kom i den 69:e minuten, då Flamur Dzelili (som ersatte Sadmir Zekovic i den 67:e minuten) fick bollen till höger i straffområdet (fin Oskar Stejdahl-passning, återigen). Kliniskt avslut av Flamur Dzelili. 2-0.

Han lyckades dessutom med bedriften att dra på sig två gula kort på den korta speltiden (rött kort på stopptid).