FOTBOLL: Förlust i nyttig värdemätare för Högsby IK

Träningsmatch

Högsby IK – IFK Berga 1-2 (1-1)

Mål HIK: Jakob Rydberg (straff)

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Högsby IK förlorade lördagens träningsmatch mot seriekollegan IFK Berga med 1-2 (1-1), men Högsbys tränare Ola Petersson var inte speciellt nedslagen.

– I mångt och mycket var vi väl så bra som Berga som är topptippat i serien. Jag tycker att jag fick ett bra kvitto på att vi kan vara med ordentligt i division två

Det saknades en hel del folk i både Högsby och IFK Berga även om HIK hade fått tillbaka några spelare jämfört med matchen förra veckan.

– Vi hade bra med folk på träningarna i början av veckan, men sedan blev några sjuka och då var vi nere på 13-14 man igen. Vi får hoppas att vi slipper mer sådant nu fram till seriestarten för det är inte hållbart i längden, säger Ola Petersson.

Ola Petersson. Foto: Thomas Wennerklint

IFK Berga är topptippat i division två och tog också kommandot från start när Högsby backade hem.

”Det kändes som om vi var på en annan planet första kvarten”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HÖGSBY IK

– Det kändes som om vi var på en annan planet första kvarten, vi hade alldeles för stor respekt för dem. Vi backade hem och lät dem anfalla väldigt ostört, säger Ola Petersson som också fick se Berga ta ledningen tidigt.

Högsby växte dock in i matchen och sista kvarten i första halvlek och första kvarten i andra halvlek var Ola Petersson riktigt nöjd med.

– Det såg bra ut på många sätt och vi fick också 1-1 innan paus på en straff som Jakob Rydberg förvaltade.

”Irrationell spelare”

Det var vår provspelare från Hanvikens SK (Tyresö, Stockholm), Ayomide Jibodu, som blev fälld. Det är en irrationell spelare som kan slå sin gubbe och är snabb i djupled. En spelartyp som vi behöver, men vi får se vad som händer där, säger Ola Petersson.

– Att vi har en provspelare från Stockholmsområdet är en lång historia, men det är faktiskt via Sören Åkeby vi fått hit honom.

IFK Berga återtog ledningen tjugo minuter in i andra halvleken och efter det var det mest ställningskrig och ganska slarvigt passningsspel resten av matchen.

– Vi har en stor chans att kvittera på övertid, men missade – något jag kan leva med idag. Samtidigt vill man ju se att vi tar till vara på chanserna, vi kommer inte att få så många i matcherna i år, säger Ola Petersson.

Sammantaget var Ola Petersson nöjd med det han fick se under matchen.

”Jag tycker att jag fick ett kvitto på att vi kan vara med och mäta oss med alla lag i division två”

– I kombinations-, passnings- och försvarsspel var vi väl så bra som IFK Berga. De är ju ett lag som är tippade att tillhöra toppen av vår serie så jag tycker att jag fick ett kvitto på att vi kan vara med och mäta oss med alla lag i division två.

– Däremot behöver vi bli vassare i båda straffområdena, vi måste minimera misstagen. Idag tycker jag vi skänker dem båda två målen när vi missar markering på spelare i straffområdet efter inlägg. Det är för billiga mål att släppa in, säger Ola Petersson.

”En bit kvar”

– Jag har tidigare märkt tendenser att vi haft problem med att sortera upp motståndarna och lämnat folk omarkerade. Vi har jobbat med det, men har uppenbarligen en bit kvar där.

Kommande lördag möter Högsby division tre-laget Nässjö FF i ännu en träningsmatch.