Fotboll: Härlig seger för Ruda IF i tuff kamp

Det blev tre sköna bortapoäng för Ruda IF mot Smedby, men det var strid på kniven in i det sista.

– Vi fick en man utvisad med dryga kvarten kvar, så det var härligt att vi får med oss alla poängen, säger Rudatränaren Thobias Eriksson.

Ruda fick en bra start och hade 2-0 efter tjugo minuter, sedan Robin Almqvist nätat två gånger om. Ändå tycker Eriksson att Ruda inte fick igång sitt spel på riktigt under matchen.

”Väldigt aggressiva”

– Smedby är väldigt aggressiva, de sätter hög press och chansspelar en hel del. Det stressar oss och det känns som vi blir lite uppskruvade.

– Så är det nästan hela matchen och tyvärr blir det lite gnälligt i laget, säger Eriksson som ändå fick se sitt lag ha med sig 2-0 in till pausvilan.

Smedby reducerade i inledningen av andra halvlek på straff och bara minuter senare var det ytterst när kvittering, men då svarade Rudakeepern Filip Ragnar för en strålande frilägesräddning.

”Superviktig”

– Den var superviktig, en mycket fin benparad, berömmer Thobias Eriksson.

Robin Almqvist sköt sedan sitt tredje mål för kvällen, men hemmalaget reducerade återigen och sedan med en dryg kvart kvar blev Ruda en man kort.

– Då blev det riktigt jobbigt, de sätter naturligtvis press på oss, men vi lyckas hålla undan. Det var viktigt att vinna, annars hade vi haft två raka förluster och då är det inte roligt att åka ner till Hossmo på fredag, sammanfattar en nöjd Thobias Eriksson.

I ett kämpande Ruda var topparna målvakten Filip Ragnar, som svarade för flera fina räddningar förutom friläget, och tremålsskytten Robin Almqvist.

Nästa uppgift för Ruda är alltså Hossmo redan på fredag, även detta på bortaplan.