MALMÖ/OSKARSHAMN

Fotboll

Division 2 Södra Götaland

FC Rosengård 1917 – Högsby IK 2–0 (0-0)

Högsby förlorade på lördagen mot FC Rosengård i Malmö. Hemmalaget vann med 2–0 (0–0) och det var tredje raka förlusten för HIK.

– Vi gör en i stora delar bra bortamatch, men vi behöver göra mål också, säger tränaren Ola Petersson.

Högsby vann sin premiärmatch på hemmaplan i division två för några veckor sedan då Kristianstad besegrades med 2–1.

Tre raka förluster

Sedan dess är har det gått trögt. Tre raka förluster och noll gjorda mål. Bortaförlusten mot Berga med 0–3 följdes upp av en hemmaförlust med 0–1 mot Eslöv och på lördagen blev det stryk med 0–2 i Malmö mot Rosengård.

”Vi hade ett rent friläge redan i första minuten”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON

Högsby kunde dock ha fått en flygande start på matchen mot Rosengård.

– Vi hade ett rent friläge redan i första minuten och sedan ett till efter en femton-tjugo minuter. Tyvärr får vi inte dit bollen.

– Annars spelar vi väldigt disciplinerat och ligger rätt i våra positioner. De har ett stort bollinnehav men skapar egentligen ingenting i första halvlek, säger Ola Petersson.

Efter den mållösa första halvleken tog sedan Rosengård ledningen tio minuter in i den andra.

Mål på första chansen

– De gör mål på sin första riktiga chans, ett inlägg in i straffområdet som de sätter dit, berättar Ola Petersson.

– Deras andra kommer sedan i den femte övertidsminuten på matchens sista spark, det bryr jag mig inte så mycket om.

Sammanfattningsvis tycker Ola Petersson ändå att Rosengård vinner rättvist till slut.

– De är lite mer bolltrygga än vad vi är och de är mer spelbara utan boll.

– Vi kämpar och sliter, men har lite för dåligt passningsspel vilket gör att de bryter vårt spel ganska tidigt. Vi får liksom aldrig tid att vila med boll, säger Ola Petersson.

”Det är en viktig match”

Kommande lördag har Högsby möjlighet till revansch när Asarum kommer på besök. Asarum är tabelljumbo och helt poänglösa efter fyra matcher.

– Det är en viktig match. Nu hoppas vi på en bra träningsvecka fram till den matchen.

”Får gaska upp oss”

– Vi får ta och gaska upp oss lite, vi måste inse att vi faktiskt är väl så bra som de lag vi möter och fortsätta tro på det vi gör, avslutar Ola Petersson.

Noterbart i övrigt från matchen i mot Rosengård är att målvakten Erik Aspegren gjorde sin första match på två år och gjorde det riktigt bra. Dessutom kom nyförvärvet från Ruda, Anton Johnsson, in med tjugo minuter kvar och svarade för ett piggt inhopp.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt