Div 2 Södra Götaland

Högsby IK – IFK Berga 1-3 (1-2)

Mål Högsby: John Hansson

Mål IFK Berga: Moustafa Benshi 3

Högsby avslutade vårsäsongen med att förlora hemma mot IFK Berga med 1-3 (1-2) i en stundtals lite grinig match

– Trots förlusten är jag oerhört stolt över den lagmoral grabbarna visar idag, det är nästan så man blir tårögd, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Högsbys tränare Ola Petersson under matchen mot IFK Berga. Foto: Thomas Wennerklint

Det var gästerna från Kalmar som hade det mesta i den första halvleken och redan efter knappa tjugo minuter hade IFK Berga ledningen med 2-0. Båda målen gjordes påpassligt av Moustafa Benshi när Högsby inte var tillräckligt skarpa i eget straffområde.

”Det var tunga mål att släppa in så tidigt i matchen”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HIK

– Det var tunga mål att släppa in så tidigt i matchen, men jag tycker att killarna klarar av att hantera det bra, säger Ola Petersson som hade målvaktsbekymmer då Tom Lagneteg Nilsson inte kunde vara med.

Istället fick utespelaren Anton Johnsson hoppa in mellan stolparna.

”Gjorde det bra”

– Han gjorde det bra idag, men det är klart att det blir en viss osäkerhet i backlinjen. Spelarna visade ändå en enorm lagmoral som går ut och spelar som de gör när vi tvingas ställa en utespelare i mål, de svarade verkligen upp för oss ledare.

”Hade man visat dålig moral och gett fasen i det hade vi kunnat få stryk med 1-8 idag”

– Hade man visat dålig moral och gett fasen i det hade vi kunnat få stryk med 1-8 idag, säger Ola Petersson.

Även om Högsby hade det svårt att skapa chanser mot Bergas bastanta backlinje så lyckades man få in en reducering till 1-2 precis före pausvilan.

John Hansson sköt en lurig frispark och bollen studsade till lite innan målvakten skulle rädda den och gick in mål.

Målskytten John Hansson gratuleras av Isak Friman (nummer 13). Foto: Thomas Wennerklint

Högsby kom ut med bra energi i den andra halvleken men hade fortfarande svårt att få till några riktigt heta målchanser.

”Helt fantastisk”

– Den inställning vi visar i början av andra är helt fantastisk, vi har dem på gaffeln ett tag, men sedan förstör utvisningen helt för oss och avgör matchen, säger Ola Petersson.

Det var en märklig situation där Rikard Ulvenhag Nyström först fick ett gult kort för att han var ojuste i en närkamp, när han sedan skulle springa därifrån springer en Bergaspelare in i honom och faller till marken – nytt gult kort, det andra, och därmed rött.

”Det är en oerhört märkligt utvisning”

– Det är en oerhört märklig utvisning, deras spelare springer in i Rikard och slänger sig – det är en solklar filmning. Rikard såg inte ens honom komma, säger Ola Petersson och fortsätter:

– Dessutom är deras tränare tio meter in på planen och skriker utan att domaren gör något. Det är rött kort och utvisning om man gör det, men här hände ingenting. En mycket svag domarinsats i det här momentet!

När utvisningen kom var det tjugo minuter kvar och IFK Berga tog över taktpinnen. Med tio minuter kvar gjorde Moustafa Benshi sitt tredje mål och punkterade matchen.

IFK Berga jublar över sitt tredje mål, som definitivt punkterade matchen. Foto: Thomas Wennerklint

”Utvisningen avgjorde”

– Utvisningen avgjorde den här matchen, vi orkade inte riktigt efter den, suckar Ola Petersson.

– Men nu är det sommaruppehåll och vi får ta med oss den här lagmoralen och inställningen som vi visade idag.

Nästa match spelar Högsby på bortaplan mot Kristianstad FC den 30 juli.