Fotboll: Högsby IK illa ute i kvalet – föll med 2-5 i Simrishamn

Kval till div 2

IFK Simrishamn – Högsby IK  5-2 (1-1)

Mål Högsby: Hannes Johansson, Ayomide Jibodu

SIMRISHAMN/OSKARSHAMN

Högsby IK förlorade första kvalmatchen borta mot IFK Simrishamn med 2-5 (1-1) och har därmed ett tuff utgångsläge inför returen kommande helg.

Högsby åkte till Simrishamn med gott självförtroende efter vinsten i sista seriematchen förra helgen. Det var också Högsby som tog ledningen efter en halvtimmes spel genom Hannes Johansson – detta trots att det var hemmalaget som hade mesta att säga till om i den första halvleken.

Högsbys ledning varade dock inte till paus utan det stod 1-1 efter fyrtiofem spelade minuter.

Bara minuter in på den andra halvleken gjorde Simrishamn 2-1 och trots att Högsby var det bättre laget efter paus skulle hemmalaget öka på sin ledning.

3-1 kom i den 72:a minuten, 4-1 i den 84:e minuten och på övertid kom även 5-1.

Högsby lyckades få in en reducering via Ayomide Jibodu i slutminuterna och matchen slutade 5-2 till Simrishamn.

Nu står Högsby inför en tuff uppgift i returen på hemmaplan kommande lördag, det krävs vinst med fyra bollar för att behålla sin plats i division två. Om det blir vinst med tre mål efter nittio minuter blir det förlängning.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt