Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

FOTBOLL: Högsby IK vann i genrepet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FOTBOLL

Träningsmatch

Högsby IK – Västerviks FF 2-1 (1-0)

Mål Högsby: Noah Ekberg, David Petersson.

HÖGSBY

Kommande lördag är det premiär i division två och Högsby genrepade med att besegra division tre-laget Västerviks FF med 2-1 (1-0).

-Vi gör en mycket bättre match än förra helgen, men det finns saker kvar att jobba med, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Förra lördagen fick Högsby stryk av division tre-laget Nässjö efter en minst sagt medioker insats. Därför ville Ola Petersson se förbättringar i genrepet mot Västervik.

Högsby tog kommandot i matchen och efter dryga tjugo minuter tog man också ledningen efter en snabb omställning. Noa Ekberg kom fri och placerade in 1-0, framspelad Lucas Pettersson.

”Vi är duktiga i omställningsspelet och det är roligt att se att vi får utdelning också”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HÖGSBY IK

-Vi är duktiga i omställningsspelet och det är roligt att se att vi får utdelning också. Det var ett riktigt fint avslut av Noah, säger Ola Petersson.

Högsbytränaren Ola Petersson noterar att det blev vinst. Foto: Thomas Wennerklint

Högsby hade sedan ganska bra kontroll på händelserna resten av halvleken. Man hade också ett par halvfarliga omställningar där mycket handlade om snabbe och tekniske Ayo, men 1-0 stod sig till paus.

David Petersson har gjort 2-0 till Högsby och gratuleras av lagkamraterna. Foto: Thomas Wennerklint

Tio minuter in på den andra halvleken kom 2-0. Ike Fofanah fick ett friläge men avslutet gick rätt på målvakten. Returen snappades dock upp av Ayo som snurrade upp två backar och sedan serverade David Pettersson fritt skottläge som han förvaltade på bästa sätt.

”En fantastisk prestation”

-Det är en fantastisk prestation av Ayo, berömmer Ola Petersson.

Nyförvärvet Ayomedi ”Ayo” Jibodu är både snabb och teknisk. Foto: Thomas Wennerklint

Det fanns bud på mer framåt för Högsby, men samtidigt verkade man slappna av lite i försvarsarbetet. Västervik tilläts sticka upp.

Med tjugofem minuter kvar kom också en reducering när Västervik kom runt på vänsterkanten och in i straffområdet lite väl enkelt.

”Slarvigt”

-Det känns lite onödigt, det är ju vi som bjuder dem på de chanser de får, säger Ola Petersson.

-Lite slarvigt passningsspel och tokiga värderingar, det är sådant som vi måste få bort.

Högsby fick avsluta matchen med tio man sedan en irriterad Carl Savolainen fått syna det röda kortet. Västervik skapade inte särskilt mycket, men fick en stor målchans i slutminuten – nicken i öppet läge gick dock utanför och matchen slutade med Högsbyseger 2-1.

Vad känner du att ni behöver bli bättre på?

-Vi behöver bli rejälare i den egna boxen, ligga på hårdare och ta kampen bättre. Ibland ligger vi lite för långt ifrån motståndarna, säger Ola Petersson.

-Sedan behöver vi vara noggrannare i vårt passningsspel så vi inte ger bort bollen, då blir vi hårt straffade i division två.

Något annat som du tar med dig från dagens match?

-Vi ser att vi är duktiga i omställningsspelet och där ska vi fortsätta att jobba vidare på att kunna komma rättvända och i fart ännu mer. Då kan vi ställa till med mycket oreda för alla motståndarna.

-Jag såg också flera tendenser till ett intressant samarbete mellan Ayo och Ike idag. De har ju inte spelat ihop så mycket, men de kommer att hitta varandra bättre och bättre och bli jobbiga att möta för vilket lag som helst, avslutar Ola Petersson.

Högsbys historiska premiär i division två spelas på hemmaplan lördag 2 april klockan 15.00 då Kristianstad FC kommer på besök.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS