Fotboll: IF Stjärnan vann sista kvalmatchen

PÅSKALLAVIK

Stjärnan var nere i brygga och fick en spelare utvisad.

Men Påskallavikslaget reste sig på åtta och kunde både kvittera och göra segermålet – i sista minuten.

Det blev seger med 5–4 (3–1) hemma mot Vederslöv-Dänningelanda i sista kvalmatchen.

Segern innebär att Stjärnan bara fick tre poäng i kvalserien. Det kommer inte räcka för avancemang till fyran.

Smedby BoIK vann hemma mot Kalmar AIK med 2–0 och fick full pott i kvalserien och hänger kvar i fyran medan Kalmar AIK slutar tvåa på sex poäng och kan nu hoppas på en uppflyttning som en av de bättre tvåorna.

Svängigt

– Det var en svängig match där båda lagen tog och gav. Vi hade bra grepp om matchen de sista 20 minuterna i första då vi gick fram till 3–1.

– Sedan tappade vi onödigt och slarvigt i andra till både 2–3, 3–3 och 3–4. Vi var på inget sätt utspelade men vi fuskade i försvarsspelet och gav bort för mycket, sa Stjärnans tränare Stefan Carlsson.

Stjärnan hämtade sig dock i slutet och gjorde 4–4.

I slutminuten hettade det till när mittbacken Christoffer Nilsson fick rött kort. I momentet efter ställde Stjärnan om snabbt. Adnan Smajic fick bollen på vänsterkanten, bröt in och drog två backar innan han drog på ett perfekt skott som betydde 5–4.

”Skönt”

– Visst var det skönt att vinna, det är alltid skönt att vinna. Det är bra för laget att ta med sig in till nästa säsong, sa Stefan Carlsson.

Det blir ännu en säsong för Stjärnan i femman – med sikte på fyran. Om Stefan Carlsson stannar kvar som tränare är inte klart i dagsläget.

– Jag vet inte, inga beslut är tagna. Jag bor i Kristdala och jobbar i Mönsterås så det blir långa dagar när vi har träning. Vi får se vad som händer.

– Jag trivs väldigt bra med Stjärnan, säger Stefan.

IF Stjärnan – Vederslöv-Dänningelanda IF 5–4 (3–1)

Mål Stjärnan: Andreas Lidberg 2, Patric Fransson 1, Jesper Fransson 1, Adnan Smajic 1.

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

Segermålet för Stjärnan kom i slutminuten när Adnan Smajic bröt in från vänster och placerade bollen i nätmaskorna till 5–4. FOTO: CONNY BLOMANDER