Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fotboll: Krokstorps IF siktar mot femman

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KROKSTORP

Oskarshamns-Nytt gjorde ett besök hos Krokstorps IF inför lördagens seriepremiär

Det var dock inte långt borta att föreningen fått lägga ner seniorverksamheten.

 Efter förra säsongen såg det ut som att vi inte hade något val, säger föreningens mångårige eldsjäl Lars Lundgren.

Att många småklubbar dras med problem att få ihop folk till träningar och matcher är ingen nyhet, många ledare kämpar med att ringa ihop fullt manskap så att man kan genomföra matcher i seriespelet.

“Fruktansvärt jobbigt”

– Förra året var det fruktansvärt jobbigt, det är ingen rolig situation att behöva tjata på spelare för att de ska följa med på matcher, suckar Lars Lundgren.

Spelarunderlagt var så tunt att man inte ansåg sig kunna bedriva en vettig verksamhet och Krokstorp var beredda att lägga ner seniorfotbollen.

– Naturligtvis ett tråkigt beslut att fatta, men det var inte roligt som det var, menar Lars och tittar ut över gräset på natursköna Furulid där det nu vankas träningsmatch och tillika genrep inför lördagens premiär mot Hammarsgärde.

För det blev trots allt ett seniorlag i Krokstorp i år, och det tack vare Younes Askar som spelat flera säsonger i Krokstorp och som nu är ny tränare för en trupp på drygt tjugo man.

Younes Askar, ny tränare i Krokstorp, tillsammans med lagledaren Lars Lundgren.

– När jag fick veta att det inte skulle bli något lag i Krokstorp så tänkte jag starta en ny förening i Kristineberg, det har funnits funderingar på det ett tag, berättar Younes.

– Men det är en hel del administration och organisation som ska till för att bilda en förening och det var svårt att få folk till det. Då tänkte jag på Krokstorp och hörde av mig till Lasse, här finns ju en färdig förening med styrelse och allt som behövs för att ett lag ska fungera.

– När Younes hörde av sig och frågade om det fungerade att han kunde ta tränarrollen och få hjälp med annat av mig så behövde jag inte tänka så länge, det är aldrig roligt att lägga ner seniorverksamhet eftersom jag vet hur svårt det är att få igång den igen, säger Lars Lundgren som är lagledare och allt-i-allo kring laget.

Träningsvilliga

Sagt och gjort, Younes Askar förfogar nu över en trupp träningsvilliga killar som kommit från IFK Oskarshamn, Oskarshamns AIK:s ungdomsakademi, Högsby, Fågelfors, BB2001 och några andra klubbar.

Bland namnen hittar vi Ibrahim Doumbia och Nosratollah Sadeqi som den med lokal fotbollskännedom känner igen från högre divisioner.

– Det här är killar som verkligen vill spela fotboll, de är otroligt träningsvilliga, berömmer Lars Lundgren som berättar att alla träningar är inne i Oskarshamn eftersom alla bor där.

– De kan inte ligga på vägen flera timmar i veckan och dessutom har inte alla körkort.

Både Lars och Younes är överens om att det ska bli toppstrid i sexan i år.

– Vi har ett riktigt bra lag, det är många tekniskt skickliga spelare, säger Younes.

– Vi har vunnit i princip alla träningsmatcher i år och oftast väldigt klart, även mot lag i division fem.

Lite orosmoln finns dock, en del av spelarna flyttar för att börja studera och det riskerar att dra ner kvaliteten.

– Vi har lyckats lägga alla våra matcher på helger så förhoppningen är att de som inte flyttat så långt bort, ska komma hem och spela, säger Lars Lundgren.

På grund av coronasituationen spelas division sex, precis som många andra serier, som en enkelserie. För Krokstorps del blir det nio matcher, fyra hemma och fem borta.

“Tufft”

– Det är tufft, varje match blir nästan som en cupmatch. Det gäller att hänga med från början om man ska vara med i toppen, säger Younes Askar.

– Vår målsättning i laget är att vi ska vinna serien, det vet vi att vi har kapacitet till, sedan ska vi bara hålla huvudet kallt också. Vi har många vinnarskallar i laget och ibland måste man tänka på att hålla känslorna i styr på planen. Gnälla på domaren är inget som brukar hjälpa.

Lars Lundgren tror också på toppstrid i sexan och nämner Ariel och Ankarsrum som tänkbara konkurrenter.

– Sedan är Hjorted/Totebo en liten outsider tror jag. Det blir en kort och intensiv säsong så det kan säkert bli några överraskningar, men vi ska vara med däruppe.

I träningsmatchen mot VSGF/JAIK saknade Krokstorp en handfull tongivande spelare och det syntes. Mestadels var det en tempofattig match med slarvigt spel.

– Jag vet inte vad de är med dem idag, suckar Lars Lundgren medan han hämta bortskjutna bollar bakom målen.

En period i slutet av första halvlek och början av andra spelade Krokstorp bra och vände 0-1 till ledning 2-1 med en fin frispark av Nosratollah Sadeqi och ett påpassligt mål av Mahmood Al Hasson.

Sedan rasade det mesta och VSGF/JAIK utnyttjade oordningen i hemmalaget och gick ifrån alldeles för enkelt till 5-2, vilket också blev slutresultatet.

– Visst hade vi några träträffar i slutet, men det var inte tillräckligt bra idag, sammanfattar Lars Lundgren.

Bra premiär?

– Grabbarna tyckte nästan det var bra att det blev förlust, de sa att de behövde en påminnelse om vad som krävs, det går inte av sig själv bara för att man vunnit matcher tidigare.

Om ett dåligt genrep ger en bra premiär så kommer Hammarsgärde att får det hett om öronen när domaren blåser igång matchen på Furulid på lördag.

TEXT & FOTO

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

Matchen mot VSGF/JAIK var ingen välspelad historia. Krokstorp föll med 2-5.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS