FOTBOLL: Ny förlust för Högsby IK – tappade allt i andra halvlek

FOTBOLL

Division 2 Södra Götaland

Österlen FF – Högsby IK 4–0 (0–0)

SKILLINGE/OSKARSHAMN

Högsby IK fortsätter att ha det tungt i division två. Lördagens bortamatch i Skåne mot Österlen FF vanns av hemmalaget med 4–0 (0–0).

– När de gör 1–0 i andra halvlek viker vi ner oss, siffrorna kunde ha blivit ännu större, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Efter premiärvinsten mot Kristianstad har det gått tyngre för Högsby som inför lördagens match hade fyra raka förluster.

Högsby började dock matchen ganska hyfsat mot ett Österlen som med sina fyra poäng bara var en pinne före i tabellen.

”Hade några lägen”

– Vi hade faktiskt några lägen första halvtimmen, det var främst Ayomide ”Ayo” Jibodu som utmanade och satte Österlen på prov, men tyvärr blir det inga mål, säger Ola Petersson.

– Sedan tycker jag att Österlen äter sig in i matchen och tar över. Men vi lyckades hålla 0–0 till paus och inför andra halvlek försökte vi balansera upp lite och få till ett högre försvarsspel.

Högsby lyckades hålla nollan en kvart. Sedan gjorde Österlen första målet och bara några minuter senare kom också 2–0.

”Det kändes som om det var ridå ner redan efter 1-0, vi tappar huvudena och vi tappar matchplanen helt”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON

– Det kändes som om det var ridå ner redan efter 1-0, vi tappar huvudena och vi tappar matchplanen helt, säger Ola Petersson.

”Viker ner oss”

– När man förlorat fyra raka matcher och släpper in 1-0 är det lätt att börja tänka och tycka synd om sig själv – och det leder ju inte till att det blir bättre direkt. Nej, vi viker ner oss helt enkelt.

Österlen styrde och ställde som man ville resten av match och gjorde också två mål sista fem minuterna fram till slutresultatet 4–0. Det kunde ha blivit ännu större siffror.

– Vår målvakt Erik Aspegren gjorde ett par riktigt fina räddningar och höll nere siffrorna. Just Erik tillsammans Mergim Smakolli är de som kan få godkänt idag, säger Ola Petersson.

”Det är en tuff sits vi är i nu och det är förstås jobbigt mentalt, vi skulle behöva göra lite lätta mål”

Nästa lördag har tabelljumbon Högsby hemmamatch mot Hässleholms IF och det finns lite att jobba på i veckan för Ola Petersson och hans spelare.

Inga genvägar

– Det är en tuff sits vi är i nu och det är förstås jobbigt mentalt, vi skulle behöva få göra lite lätta mål. Men just nu gör vi för få mål och släpper in för många, det är därför vi ligger där vi ligger i tabellen. Så enkelt är det.

– Men det finns inga genvägar, det gäller att ta nya tag i veckan och jobba vidare även om det såklart känns tungt just nu, avslutar Ola Petersson.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt