Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

FOTBOLL: Ny vinst för Högsby IK

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

Fotboll

Träningsmatch

Högsby IK – Myresjö-Vetlanda FK 2-0 (0-0)

Mål HIK: Jakob Rydberg, Lucas Pettersson

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Högsby IK fortsätter att vinna träningsmatcher.

Under lördagen besegrades Myresjö-Vetlanda med 2-0 (0-0).

– Vi vinner, men det var ingen bra prestation spelmässigt, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Ola Petersson. Foto: Thomas Wennerklint

Högsby har haft problem med skador och sjukdomar den senaste tiden, vilket har resulterat i lite för lite folk på träningarna.

Manfallet avspeglades sig även på avbytarbänken i träningsmatchen mot Myresjö-Vetlanda.

– Vi hade bara två egna spelare på bänken, sedan hade jag lånat in två juniorer från Oskarshamns AIK också, berättar Ola Petersson.

– De som spelade idag var i stort sett de som kunnat träna i veckan. Det var ganska många slitna, trötta kroppar och det i kombination med lite dåligt fokus bidrog till att prestationen inte blev så bra idag.

Myresjö-Vetlanda spelade ett lågt försvarsspel och tillät Högsby att rulla boll, men hemmalaget hade svårt att skapa lägen.

– De spelade på våra misstag och hade ett par farliga kontringar när vi tappade boll, säger Ola Petersson som kunde konstatera att det var mållöst i paus.

– Vi hade svårt att hitta igenom deras försvar, det blev lite för stereotypt. Första trettio minuterna i andra halvlek var riktigt dåliga.

Sista kvarten av matchen blev lite bättre och inleddes med att Jakob Rydberg satte 1-0 på straff. Med tio minuter kvar fastställde sedan Lucas Pettersson slutresultatet till 2-0.

-Det är alltid bra med en vinst, men man vill ju också ha en bra prestation och idag kommer vi inte upp i mer än kanske 70-75 procent av vår kapacitet, säger Ola Petersson.

Det är en månad kvar till seriepremiären och nu hoppas Ola Petersson att de flesta spelarna snart är tillbaka i träning.

– Man vill ju ha i gång hela truppen och spela ihop laget, kontinuitet är viktigt. Men som det ser ut så blir det bättre från och med nästa vecka. Redan till nästa match räknar jag med att ha betydligt fler spelare tillgängliga, avslutar Ola Petersson.

Kommande lördag möter Högsby seriekonkurrenten IFK Berga.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS