FOTBOLL: Oskarshamns AIK fortfarande obesegrat i Ettan Södra

FOTBOLL: Oskarshamns AIK fortfarande obesegrat i Ettan Södra

2022-04-17 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

TROLLHÄTTAN/OSKARSHAMN

Fotboll

Ettan Södra

FC Trollhättan – Oskarshamns AIK 0–0

Oskarshamns AIK är alltjämt obesegrat i Ettan Södra.

I den tredje omgången blev det mållöst borta mot FC Trollhättan.

Det var säsongspremiär på naturgräs för OAIK:s del. Daniel Ahonen, assisterande tränare, konstaterar att det var en match mot ett hårt jobbande och bra lag på en ”väldigt dålig plan”.

– Det var mycket kamp – och tittar man på alla parametrar så var det starkt av oss att ta poäng. Lång resa, konstig match och dålig plan. Det var ett styrkebesked av oss att vi kan handskas med den här typen av fotboll också. Sedan vill man alltid vinna och göra saker bättre – men 0–0 speglade matchbilden. Vi fick knappt se en målchans åt något håll.

Det kunde dock ha blivit något mål åt båda hållen – OAIK vaskade fram en farlig nick (Tamaz Tsetskhladze) och en cykelspark (Måns Söderqvist), ett skott som gick över målet efter ett fint Anton Agebjörn-inkast.

OAIK:s hetaste chans kom dock i slutet, med ett friläge för Kgotso Masangane från mittplanen, då domaren valde att blåsa av matchen.

– Den är lite jobbig när man har åkt 45 mil, suckar Daniel Ahonen.

Är du extra nöjd med någon i dag?

– Det var defensivt sett en bra laginsats – och Mike (Michael Hartmann) i målet gjorde en bra match. Vi jobbade tillsammans.

Ni är fortfarande obesegrade. Det måste kännas skönt…

– Ja, och andra nollan på tre matcher. Vi har inte släppt in något mål på bortaplan. Det är starkt, säger Daniel Ahonen.

På lördag spelar OAIK borta mot Qviding FIF.

Dela gärna artikeln: