Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Pensionärer bestulna på smycken: “Det var helt länsat” – polisen råder folk att låsa dörrarna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

PÅSKALLAVIK

Någon gång mellan klockan 13:00 och 15:30 på valborgsmässoaftonen stals sammanlagt nio smycken i en bostad på Blåkullagatan i Påskallavik.

Målsägarna, en man och en kvinna i 75-årsåldern, har berättat att de var ute och jobbade i trädgården på tisdagen – både på bak- och framsidan. De hämtade verktyg i garaget under den aktuella tidsperioden och paret brydde sig därför inte om att låsa.

På kvällen, när de skulle lägga tillbaka smycken i en låda, upptäckte de att någon eller några hade varit inne i bostaden och stulit smycken som låg framme i köket.

Kostar 18 000 kronor

– Det var helt länsat. Förmodligen har man gått in via källaren. Nio olika smycken har försvunnit – och man vet att ett av dem kostar 18 000 kronor. Värdet är okänt när det gäller de andra, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson i polisregion syd, till ON på torsdagen.

En anmälan om grov stöld är upprättad.  

Polisens råd är väl att man ska låsa dörrarna, antar jag?

– Ja, precis. Även när man är runtikring huset, så ska man vara försiktig och låsa – det är så snabbt gjort att känna på handtaget. Är det öppet, så går man in och tar något – och försvinner lika snabbt, svarar Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
+1
1
+1
34

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS