FOTBOLL: Oskarshamns AIK vann i Vänersborg

Vänersborgs IF – Oskarshamns AIK 0-3 (0-1)

Mål OAIK: Tamazi Tsetskhladze, Zakaria Sawo, Arton Podrimcaku

VÄNERSBORG/OSKARSHAMN

Det blev en skön seger i premiären av årets seriespel för Oskarshamns AIK.

Man åkte nämligen och vann med klara 3-0 (1-0) i Vänersborg.

Oskarshamns AIK har blandat och gett på försäsongen och med många nya spelare var det nog med en viss osäkerhet man tog sig an premiären borta mot Vänersborg.

Ledningsmålet kom efter 37 minuter när ett av nyförvärven Tamazi Tsetskhladze drog till från lång håll. Det inte alltför märkvärdiga skottet gick in bakom en förvånad Vänersborgskeeper.

Ledningen med 1-0 stod sig till paus och fem minuter in på den andra halvleken gjorde Zakaria Sawo 2-0 efter en soloraid. Han tog bollen på vänsterkanten på egen planhalva, tog sig förbi alla och in i straffområdet där han vek inåt och avslutade till höger om målvakten. Matchens prestation.

Vänersborg försökte trycka på för en reducering men kom inte närmare än en ribbträff.

Istället kunde Arton Podrimcaku skjuta 3-0 från nära håll i slutminuterna och definitivt punktera matchen.

En skön vinst för Oskarshamns AIK som kommande lördag tar emot Lindome på Arena Oskarshamn.

Grafik: Oskarshamns AIK