Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fotboll: Så går tankarna i OAIK inför lördagsmatchen i Lund

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INFÖR

Ettan Södra, omgång 25

Lunds BK – Oskarshamns AIK

Klostergårdens IP

Lördag 16 oktober 16.00

OSKARSHAMN

Under lördagen beger sig serieledande Oskarshamns AIK till Skåne och match mot Lunds BK.

– Det kommer att bli en tuff match precis som alla matcher i den här serien, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

OAIK vann i förra omgången borta mot tabelljumbon Linköping och behöll därmed serieledningen en poäng före tvåan Skövde. Trollhättan fick stryk av Assyriska och är fem poäng efter OAIK.

Lund kommer närmast från en bortavinst mot Österlen – OAIK fick stryk i motsvarande match.  Innan dess hade Lund fyra raka bortaförluster, men dessförinnan en hemmavinst mot Trollhättan.

När lagen möttes i Oskarshamn i juni vann OAIK med klara 4-1. Det stod 1-0 i paus, men två snabba mål i inledningen av andra halvlek avgjorde den gången.

Vinst senast mot Linköping, hur har det sett ut på träningarna i veckan?

– Det har varit bra fart. Alla spelare är tillgängliga och det syns att de är sugna på att vara med och bidra nu när serien närmar sig upploppet, säger Ardi Ajeti.

”Det känns som att det här är lite av en nyckelomgång i och med att Trollhättan och Skövde möts på måndag. Kan vi ta en trea här sätter vi press på båda lagen”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Det känns som att det här är lite av en nyckelomgång i och med att Trollhättan och Skövde möts på måndag. Kan vi ta en trea här sätter vi press på båda lagen.

Ardi Ajeti, assisterande tränare i Oskarshamns AIK. Foto: Peter A Rosén

Det är inte så många matcher kvar och snacket om avancemang till Superettan har ju börjat nu, hur hanterar ni det?

– Vi fokuserar på att göra vårt, något annat kan vi inte påverka. Men även om vi hela säsongen pratat om att ta matcherna i block om tre så blir det lite av en match i taget nu mot slutet, säger Ardi Ajeti.

– Det gäller också att vi har tålamod i matcherna, vi behöver inte ha så bråttom att avgöra i första halvlek. Matcherna är nittio minuter så vi har tid på oss, vi kan spela med mer balans.

Vad finns det att säga om Lund?

– Det är ett bra lag, precis som de allra flesta i serien. Ett spelande lag. Vi behöver göra en bra prestation för att ta hem segern, men det är förstås det vi siktar på, säger Ardi Ajeti.

Det är en lång serie, men nu går den mot sitt slut. Vad är det som kommer att avgöra toppstriden?

– Det finns som sagt inga lätta matcher i den här serien, men det laget som står för den jämnaste prestationen tror jag tar hem det. Det är arton poäng kvar att spela om, kan vi ta 14-15 av dem så tror jag det räcker.

– Visst är det tufft, men det läget vi har nu hade man ju tagit alla dagar i veckan innan serien började, avslutar Ardi Ajeti.

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Pontus Fredriksson, Anton Agebjörn, Malte Persson, Olle Lindqvist, Filip Jägerbrink, Jevgenijs Kazacoks, Oskar Stejdahl, Sadmir Zekovic, Zakaria Sawo, Anton Ekeroth, Johan Arvidsson, Kgotso Masangane, Flamur Dzelili, Albin Olsson, Edvin Crona, Viktor Krüger

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS