Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

FOTBOLL: Viktig Högsbyseger mot Nosaby – Malsor Ulaj tremålsskytt

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FOTBOLL

Division 2 Södra Götaland

Nosaby IF – Högsby IK 0-4 (0-1)

Mål HIK: Malsor Ulaj 3, Ayomide Jibodu.

KRISTIANSTAD/OSKARSHAMN

Högsby IK fick äntligen segerjubla igen när man besegrade Nosaby på bortaplan med hela 4-0 (1-0). Malsor Ulaj, inlånad från Oskarshamns AIK svarade för de tre första målen.

– Han visade den spets som vi saknat, säger Ola Petterson, en för dagen mycket nöjd Högsbytränare.

Det har varit minst sagt trögt för Högsby sedan premiärvinsten mot Kristianstad. Förlusterna har radats upp och målskyttet har varit klent. Självförtroendet har förstås sjunkit i takt med motgångarna.

Söndagens motståndare Nosaby låg bara två poäng före HIK i tabellen inför matchen så den här tillställningen levde upp till epitetet ”sexpoängsmatch”.

”Killarna följer matchplanen till fullo och det var viktigt att få det första målet”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HIK

– Killarna följer matchplanen till fullo och det var viktigt att få det första målet, säger Ola Petersson.

– Vi fick också 1-0 efter en 10-15 minuter när Malsor Ulaj höll sig framme efter en hörna. Det var oerhört befriande att se glädjen i laget efter att vi äntligen fått ta ledningen i en match.

Islossning

Uddamålsledningen stod sig till paus och i den andra halvleken var det rena rama islossningen för Högsby. Man gjorde tre mål och vann till slut med 4-0.

– Nosaby försökte trycka på för en kvittering och våra tre mål är faktiskt på kontring, vi var riktigt effektiva. Malsor gjorde de två första – riktigt iskalla och säkra avslut i friläge. Sedan passar han också fram Ayomide ”Ayo” Jibodu till vårt fjärde mål, säger Ola Petersson.

”Man ser hur mycket det betyder att göra mål”

OLA PETERSSON

– Man ser hur mycket det betyder att göra mål. Efter 2-0 ser man hur selarna växer och vågar spela som jag vet att vi kan. Vi är inte sämre än många lag i serien, men vi behöver som sagt spets för att göra mål och vinna matcher. Hela laget blir glada av att göra mål och vi har inte fått vara glada på väldigt länge så den här segern betyder mycket för oss, menar Ola Petersson.

Tremålsskytten Malsor Ulaj var inte den ende spelaren som var inlånad från Oskarshamns AIK, även målvakten Mustaf Yuusuf var på planen. Ola Petersson var mycket nöjd med båda två.

”Oerhört stabil”

– Mustaf gör ett par, tre frilägesräddningar och är oerhört stabil i luften. Det blev en helt annan trygghet i hela försvarsspelet.

– Malsor är en offensiv innermittfältare som tycker om att gå i djupled och avsluta.

– Båda två är just sådana spetsspelare som jag efterlyst – de gör också att hela laget lyfter sig, säger OlaPetersson.

I och med segern tog sig Högsby upp till en elfte plats (av fjorton lag) i tabellen, precis över kvalstrecket. Segern var med andra ord högst nödvändig.

Redan på onsdag är det dags för ny match, då på hemmaplan när Karlskrona kommer på besök.

Foto: Freepik

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS