Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Centerns partistämma: Framgång för lokalt förslag om bättre mobiltäckning

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Vid Centerpartiets partistämma i Örebro väckte Centerpartiets regionråd Karin Helmersson problemet med den dåliga mobiltäckning som finns på många platser i Sverige och inte minst i flera delar av Kalmar län”, skriver Centern i ett pressmeddelande.

”Ett stort problem med dagens system är operatörernas koppling till respektive nät vilket gör att vissa operatörer har en bra täckning i vissa delar av länet medan andra aktörer i samma område har en nästa obefintlig täckning. Rör man sig sedan över större delar av länet så är man inte garanterad täckning vilket skapar stora problem och en stor otrygghet”, skriver Centern.

Förbättra mobiltäckningen

”Med bakgrund av detta så föreslog Karin Helmersson att Centerpartiet ska driva frågan om att ett bredare arbete ska ske för bättre mobiltäckning likt det roomingsystem som finns i Europa.”

– När människor från Europa kommer till Sverige så kopplas de automatiskt upp mot det som har bäst täckning på just den aktuella platsen, på samma sätt blir det för oss när vi besöker Europa. Om vi inför ett roomingsystem även för oss i Sverige och Kalmar län som vi använder även på hemmaplan skulle omedelbart innebära att vi kraftigt förbättrar mobiltäckningens i vårt län, säger Karin Helmersson.

Partistämman beslutade att bifalla förslaget från Karin Helmersson.

Foto: Freepik

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS