Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Personal starkt kritisk till arbetsmiljön inom äldreomsorgen: ”Aldrig varit med om liknande”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

Arbetsmiljön inom äldreomsorgen i Oskarshamns kommun får stark kritik från en av de anställda som berättar att det handlar om allt från outbildad personal och språkproblem till grov rasism, hot och inkompetenta chefer. ”Aldrig varit med om liknande”, säger en anställd inom äldreomsorgen.

En anställd på Oskarshamns kommun med lång erfarenhet om äldreomsorgen är starkt kritisk mot arbetsmiljön inom kommunen. I en intervju med ON berättar den anställda, som valt att vara anonym, att hen aktivt söker efter ett annat jobb.

Total katastrof

Den anställda, som har arbetat inom äldreomsorgen i omgångar sedan slutet av 1990-talet, menar att det är total katastrof inom kommunen. Hen intygar att personalen hellre sitter med sina mobiltelefoner och har nästintill noll behärskning av språket.

”Nu är det total katastrof, massa och det menar jag massor med outbildad personal, vem som helst slängs in, total noll respekt för de äldre och vi som är kollegor och cheferna ska vi inte bara prata om, många har inte ens en aning om vad äldreomsorgen innebär och har aldrig jobbat inom det, men de har en högskoleutbildning och då är det helt okej, oavsett om du är förskollärare eller något annat”, säger den anställda till ON.

Det verkar vara en tuff situation inom äldreomsorgen?

”Ja det är katastrof. Inte bara att det är outbildad personal, det förekommer grov rasism, hot mm på vår arbetsplats, och totalt inkompetenta chefer. Aldrig varit med om liknande”, säger den anställda och avslutar:

”Kommunen som arbetsplats är under all kritik”.

Foto: Freepik

+1
47
+1
1
+1
0
+1
5
+1
5
+1
12
+1
75

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS