Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Friluftsområdet Skärgårdsparken invigs med spännande aktiviteter för hela familjen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

På lördag den 8 juni är det invigning av Skärgårdsparken – nytt friluftsområde i Kalmar. Under dagen arrangerar Kalmar kommun och det lokala föreningslivet en mängd spännande aktiviteter att prova på. Invigningen äger rum vid Naturens hus på Hagbynäsvägen.

Skärgårdsparken är ett fantastiskt friluftsområde längs Västra sjön, beläget mellan Stensö och Boholmarna i Kalmar. Det är en plats där du kan utforska naturen, våtmarkerna, leka, vandra, cykla mountainbike, rida, fågelskåda eller bara njuta av den vackra omgivningen.

“På invigningen, som vi arrangerar tillsammans med föreningslivet, kommer dagen att fyllas med en mängd spännande aktiviteter. Vi inleder med en invigningsceremoni, och därefter erbjuds en guidad vandring på cirka 8 km från klockan 11:30. Om du vill delta i vandringen, ta gärna med egen fika”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Aktiviteter under invigningen

Under invigningen kan du bland annat prova på fågelskådning med ornitologer, cykla i cykelparken och MTB-banan, utforska den nya hundrastgården, gå tipspromenad för både barn och vuxna och prova på aktiviteter med scouterna.

Det blir även pyssel och naturlek med klätterrep, äventyrsstig, hängmattor, vildsvinsskulpturer, kojor, balansbana och sagoglänta, information om skogsträdgården och Fritidsbanken kommer att finnas på plats med utrustning.

Foto: Kalmar kommun

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS