Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Full pott för Novas yrkeshögskoleutbildningar

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Idag, torsdag, har Myndigheten för yrkeshögskola, MYH, meddelat vilka yrkeshögskoleutbildningar som får statsbidrag de närmaste åren. Nova utbildning, FoU & Affärsutveckling hade ansökt om två utbildningar och har idag beviljats ytterligare omgångar för både Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre och Produktionsteknik”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Produktionsteknik genomförs denna gång i samarbete med Campus Västervik och specialistundersköterskeutbildningen i samverkan med Campus Värnamo och Campus Ljungby.”

”Mycket positivt”

– Det mycket positivt att vi i regionen får möjlighet att kompetensutveckla nuvarande och nya medarbetare inom olika yrkesgrupper. Inom industrin är vi glada att YH-utbildningen Produktionsteknik kommer fortsätta minst två omgångar till, säger Magnus Wirzén på AB POD.

– Detta är ett glädjande besked, nu vet vi att fler specialistundersköterskor med inriktning vård och omsorg av äldre kommer att utbildas i vårt närområde och att bidra med värdefull kompetens i våra verksamheter, säger Johanna Hallström, verksamhetschef vid socialförvaltningen i Torsås kommun.

”Starkt stöd från arbetslivet”

– Båda ansökningarna har utformats med starkt stöd från arbetslivet och är oerhört viktiga för regionens kompetensförsörjning inom näringsliv och offentlig sektor. Vi är glada att vi även fortsättningsvis kan erbjuda möjligheter till eftergymnasiala studier lokalt inom efterfrågade kompetensområden, säger Elenor Håkansson och Olga Maskenskaya, koordinatorer på Nova utbildning, FoU & Affärsutveckling.

”Utbildningen Produktionsteknik kommer att starta hösten 2024 med fysiska träffar i Västervik och 2025 med träffar i Oskarshamn. Utbildningen går på halvfart och pågår i två och ett halvt år.

Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre har beviljats tre intag med start hösten 2024, 2025 och 2026. Denna utbildning bedrivs på halvfart under två år.

Det innebär att totalt fem längre yrkeshögskoleutbildningar startar kommande höst, förutom de nyligen beviljade, även Drifttekniker/Processoperatör, Stödpedagog inom funktionshinderområdet och VVS-ingenjör. Tandsköterskeutbildning startar i slutet av januari”, skriver kommunen.

Foto: Dzenana Basic / Oskarshamns kommun

+1
6
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS