Full pott för Oskarshamns RRC i Jönköping

Det blev full pott för Oskarshamns RRC i rallytävlingen Tabergshoppet i Jönköping i lördags. Mikael Ekman, Kenneth Ekman, Mattias Lindqvist och Nils Forslind (kolla in bilden härintill) är förstås väldigt nöjda.

Mikael Ekman, skåpade ut motståndarna.

Med pappa Kenneth i co-drivestolen vann duon både kvalsträckorna och A-finalen.

Tävlingen kördes över två omgångar på Tabergsbanan innan det blev final för de snabbaste.’

Mikael vann första omgången med 1,5 sekunder och andra omgången med drygt tre sekunder.

Bansträckningen var med start vid utfarten från området och sedan en bit av depån innan man fortsatte ut på Tabergsbanan.

A-föraren Mikael körde i grupp H N1300 med sin trimmade Seat Ibiza.

I A-finalen körde Mikael in som etta på tiden 2.32.0, 2,7 sekunder före tvåan Calle Carlberg, Nässjö MK, i en Ford Fiesta R2. Noterbart är att Mikael tidsmässigt var bäst av alla finalåkare med 2,2 sekunder. Dessutom delade man upp den trimmade klassen i två finaler, en för framhjulsdrivna och en för bakhjulsdrivna.

Impulsköp

Från Oskarshamns RRC körde även Mattias Lindqvist.

– Jag råkade impulsköpa en rallybil igen, en Volvo S60.

– Jag hade ingen kartläsare, så jag fick låna in min brorson Nils Forslind. Det var hans premiär och han skötte sig bra, säger Mattias Lindqvist.

Mattias och Nils körde i den otrimmade klassen. Mattias är B-förare och körde in på 13:e plats efter kvalomgångarna.

Det räckte till final i den otrimmade klassen, där Mattias satte plattan i botten och vann med 1,1 sekund före Volvo 940-åkaren, Simon Johansson, Wäxjö MS, och Mats Adolfsson, Nässjö MK som blev trea i en Toyota Corolla.

Resultat från Tabergshoppet hitter du här.