Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Fullt fokus på kompetensförsörjning: “Kommer stärka vårt gemensamma arbete”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

Sex kommuner i norra länet har valt att gå samman för en dag med fullt fokus på en av deras stora gemensamma utmaningar – kompetensförsörjningen. Den 25 oktober samlas representanter från näringslivet för att bland annat lyssna till analysföretaget Kairos Future, Allbrightstiftelsen, kommuner och regionen. “Kommer stärka vårt gemensamma arbete och ge oss viktiga insikter i våra fortsatta lokala arbeten”, säger Mats Johansson, förvaltningschef Oskarshamns kommun.

I dagsläget har 140 personer anmält sig till Kompetensförsörjningsdagen den 25 oktober, på Gränsö slott i Västervik. Dagen riktar sig till personer som arbetar med kompetensförsörjning inom det privata eller offentliga näringslivet. Deras gemensamma utmaning handlar om att kommunerna tappar i arbetsför befolkning, samtidigt som tillväxten i lokala företag hotas av brist på kompetens.

“Vi står i en kompetensutmaning och vill ge deltagande från näringsliv och kommuner ett tillfälle för kunskap, perspektiv och inte minst att mötas över gränserna, både geografiskt och professionellt. Vi behöver lära mer av andra och varandra för att mötas i utmaningen”, säger Rebecca Lindblom, Campus Västervik, som projektleder arbetet med Kompetensförsörjningsdagen.

Analyser och inspiration

Cecilia Löfgreen, senior konsult och framtidsstrateg vid Kairos Future, kommer den 25 oktober att ge en inspirerande omvärldsföreläsning kring trenderna som påverkar framtidens arbetsliv och hur organisationer kan arbeta med framtidssäkrad kompetensförsörjning.

Skellefteå kommun och Region Kalmar län ska bjuda på goda exempel från sina verksamheter och Västerviks kommun håller ihop dagen, som avslutas med ett tankeväckande föredrag från Allbrightstiftelsens VD Amanda Lundeteg, med fokus på mångfald och inkludering som affärsstrategi.

Region Kalmar län och Tjustbygdens sparbank är finansiärer av dagen samt ytterligare två liknande dagar de kommande åren. Arbetet leds av Campus Västervik och sker genom samverkan mellan Företagarna, Västerviks kommun, Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Oskarshamns kommun, Mönsterås kommun, Vimmerby kommun.

Stärker samarbete

“Den här dagen kring kompetensförsörjningsutmaningarna är jag övertygad om kommer stärka vårt gemensamma arbete och ge oss viktiga insikter i våra fortsatta lokala arbeten”, säger Mats Johansson, förvaltningschef Oskarshamns kommun.

Åsa Landberg, Näringslivsutvecklare på Högsby kommun tycker att dagen är viktig:

“Vi fick tidigare i år frågan av Västervik kommun att samverka för att anordna en träff med fokus på kompetensförsörjning. Det känns självklart att vara delaktiga för att skapa kompetensförsörjningsdagen den 25 oktober. Detta är ett steg i att stödja kommunen som arbetsgivare, kommunens företag och organisationer med kompetensförsörjningen”.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS