Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Gångväg plogades för första gången på drygt 30 år: ”Utgår ifrån att det var ett misstag”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

För första gången sedan 1992 har kommunen plogat gångvägen på bilden härintill.

Den finns i Falleboområdet i Oskarshamn – och två personer som bor i närheten blev mycket förvånade när de såg detta, i och med att det skyltas om att gångvägen i fråga inte plogas, sandas eller saltas.

I en synpunkt som har skickats in till kommunen berättar personerna att deras numera utflugna barn ”hade fantastiskt roligt under snövintrar – de kunde åka pulka/snowboard på den ganska branta gångvägen (samma gångväg som fick ny fin asfalt nu i höst) i området”.

Att den inte vinterunderhålls beskrivs som ”en riktig bonus för en barnfamilj, samtidigt som inga boende i området förväntade sig snöfria gångvägar just där”.

”Plötsligt har nu gångvägen plogats, för första gången sedan 1992. Vi utgår från att det var ett misstag denna gång och ställer samtidigt frågan om det verkligen är beslutat att framöver ploga bort snö, trots tydlig skylt om att gångvägen inte vinterunderhålls. Vårt förslag är att kommunen i stället uppmuntrar barn i området till fantastisk rolig vinterlek genom att inte ploga bort snö just på den sträckan frågan gäller”, skriver personerna.

Snöröjning
Foto: Privat
+1
1
+1
0
+1
2
+1
21
+1
2
+1
1
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS