Gemensamt program för ny borgerlig politik för Region Kalmar län

Gemensamt program för ny borgerlig politik för Region Kalmar län

2022-08-29 Av av Annicka Gunnarsson

REGIONVALET

Tre partier – Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna – har idag, måndag, presenterat sitt gemensamma handlingsprogram för Region Kalmar län. Programmet innehåller politik för utveckling av sjukvården, attraktiva arbetsvillkor och stärkt regional utveckling.

Malin Sjölander (M), Jimmy Loord (KD) och Johanna Wyckman (L) har under måndagen presenterat ett gemensamt handlingsprogram då de tre partierna siktar på att driva Region Kalmar län efter valet.

– Det är ett styrkebesked att vi tre partier på kort tid har kunnat enas om ett så här genomgripande program. Det beror på att vi som tre borgerliga partier har gemensamma värderingar att bygga vår politik på, säger Johanna Wyckman (L). 

Enda regeringsalternativet i regionvalet

De tre partierna lyfter fram flera viktiga åtgärder för hur vården i länet ska utvecklas.

– I programmet finns flera viktiga åtgärder för utveckla vården i Region Kalmar län. Vi vill öppna nya vårdplatser, arbeta för maximalt 1 000 patienter per läkare på hälsocentralerna och stärka tillgängligheten till 1177 på telefon som idag är under all kritik, säger Jimmy Loord (KD). 

– Vi är det enda regeringsalternativet i regionvalet. Det innebär att de som röstar på oss kan vara säker på att den politik som de röstar för kommer också att genomföras. Handlingsprogrammet är vår plan för de förändringar vi vill sätta igång under de första 100 dagarna. Vi vill åt samma håll till skillnad från den majoritet som har styrt regionen de senaste fyra åren, säger Malin Sjölander (M). 

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: