Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Glädjande besked för alla ungdomar – får gratis busskort under sommarlovet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Under våren tog Oskarshamns kommun beslut om att inte dela ut gratis busskort till skolungdomar under sommarlovet. Men elevråden på Kristinebergsskolan och Vallhallaskolan gav inte upp och de har arbetat hårt för att få politikerna att ändra sig. Bildningsnämnden tog upp frågan igen och beslutade att satsa på busskort i sommar.

Under sommaren satsar Oskarshamns kommun på sommarlovsbusskort till kommunens unga invånare. Genom busskorten får ungdomar möjlighet att lättare ta sig till feriejobb och aktiviteter eller att utforska nya platser i vår kommun men också i övriga länet. Ungdomarna slipper be föräldrarna om skjuts och det blir en frihet för de som kanske inte har moped eller epa.

Obegränsat antal resor

Mellan den 15 juni och den 18 augusti kan alla elever som till hösten ska börja i årskurs 7-9, anpassad gymnasieskola eller gymnasiet årskurs 1-3 resa fritt inom länet med Kalmar länstrafik. Elever som går i kommunal skolan får busskortet i skolan senast vecka 24. Sommarlovsbusskoret gäller även för de elever som inte går i kommunal skola. Kortet kan då hämtas ut på Servicecenter personligen eller av vårdnadshavare tidigast den 10 juni.

“Förutsättningen för att kunna ta del av erbjudandet är att du är folkbokförd i Oskarshamns kommun. Kortet gäller för obegränsat antal resor inom Kalmar län. Kortet är personligt och får inte lånas ut”, skriver Oskarshamns kommun på sin webbplats.

Foto: Region Kalmar län

+1
13
+1
2
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS