Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Glädjechock för kvinna i 40-årsåldern som kammade hem miljonvinst på Eurojackpot

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

En av fredagens två miljonvinnare på Eurojackpot visade sig vara en kvinna i 40-årsåldern från Åkersberga. Spelet för 75 kronor gav en vinst på drygt 1,7 miljoner kronor som hon kommer lägga på sitt hus och investeringar inför framtiden.

Kvinnan från Åkersberga blev en av två svenskar att pricka in fem rätt på fredagens dragning av Eurojackpot. Hennes spel för 75 kronor gav en totalt vinst på 1 706 113 kronor tack vare en undervinst också. När Svenska Spel Tur ringde för att gratulera hade kvinnan, som arbetar som kock på en förskola, upptäckt den glada nyheten.

− Jag är helt kallsvettig. Jag trodde inte det vara sant, det har inte sjunkit in. Det är skönt att få detta samtal som bekräftar att det verkligen är sant, säger kvinnan mitt i glädjechocken.

Investerar i något smart

Drömmen om miljonvinsten blev sann efter många års spelande på slumpade rader. Trots att vinsten kom som en rejäl överraskning fanns det ändå tankar på hur den ska fördelas.

− Jag vill investera i något smart som ger pengar tillbaka och gör vardagsekonomin bättre, kanske solceller. Sen har jag ett hus så det finns många hål att stoppa i. Men jag kommer inte bara sprätta iväg pengarna utan jag vill investera dem bra, säger kvinnan.

Firar med tårta

Men först av allt ska den nyblivna miljonvinnaren fira med tårta.

− Vilken härlig upplevelse att plötsligt se att ens spel för 75 kronor gett en miljonvinst! Nu får hon fira ordentligt och njuta av möjligheterna som vinsten för med sig, säger Natalie Wallin, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Det vinnande spelet var inlämnat online på svenskaspel.se.

Rätt rad Eurojackpot, fredag 1 mars 2024: 13 – 26 – 30 – 34 – 41

Med stjärnnummer: 3 – 7

FAKTA / Eurojackpot

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (120 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft sju jackpotutfall, den högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Sedan jackpottaket höjdes har miljardvinster delats ut sex gånger, senast ca 1,3 miljarder kronor till Norge i januari 2024.

Foto: Svenska Spel

+1
24
+1
9
+1
2
+1
8
+1
1
+1
4
+1
11

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS