Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Glesbygdsmoderatens sista ord: Nu går han med i Kristdemokraterna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

HÖGSBY

Carl-Wiktor Svensson, i Träthult i Högsby kommun, lämnar Moderaterna och går med i Kristdemokraterna.

Det avslöjar han på onsdagen.

Han mejlade över ett brev, med rubriken ”Glesbygdsmoderatens sista ord”, som vi publicerar i sin helhet:

”Jag och min närmsta familj har varit Moderaterna trogna sedan generationer tillbaka och jag har personligen över 10 års ideellt engagemang, bland annat i den moderata partitoppen här i länet.

Mina partipolitiska förtroendeposter har årligen ställts till förfogande men införlivats år för år lokalt och regionalt.

För detta är jag tacksam och stolt.

Gällande frågan om mitt privatliv så vill jag understryka att jag var tydlig till nomineringskommittén att jag anser en riksdagsledamot ska ha sin utgångspunkt i länet den representerar – vara närvarande lokalt och lyfta medborgares vardagsförutsättningar likväl som partiets idéer och beslut – utan att givetvis kompromissa mer än nödvändigt med närvaroplikten.

Som ett gott exempel på hur man kan kombinera ett riksdagsuppdrag med lokal närvaro i länet nämnde jag Anders Åkesson (C) som dock valt att sluta inför kommande mandatperiod.

När man trots den bakgrunden ifrågasätter både min intention, ambition och prestationsförmåga att försöka införliva denna pliktkänsla och politik genom att underlåta mig och ombuden på stämman att låta mitt namn stå till förfogande på Moderaternas riksdagslista mot bakgrund av att jag är småbarnsförälder och dessutom osanningsenligt dementerar min kunskapsnivå avseende riksdagsämbetets närvaromässiga innebörd – har jag fått nog.

Jag har framfört min önskan om att Moderaternas demokratiska nomineringsprocess återigen ska tas upp för diskussion inom partiet och att man ska ta lärdom av det inträffade.

Detta beslut har ingenting att göra med Moderaterna som parti.

Mitt förtroende för Moderaterna är stort och orubbat.

Det har heller ingenting med någon annan att göra på listan, tvärtom så önskar jag kandidaterna och partiet all lycka och att inte minst landsbygdsfrågorna ges utrymme trots min frånvaro i partiet.

Därför avsade jag mig mitt moderata medlemskap, inget annat.

Framtiden

Är det här då slutet för glesbygdsmoderaten? Ja, tyvärr.

Är det här slutet på ditt politiska intresse och engagemang?

Nej. Jag känner en stark pliktkänsla, inte minst utifrån ett demokratiskt perspektiv och de 761 väljare som gav mig deras personliga förtroende 2018.

Efter mycket noga övervägande, partiprogramsläsning och med mycket hänsynstagande till mitt gamla partis sakpolitik, har jag landat i att jag redan nu vill representera ett annat parti och genom mitt engagemang försöka göra skillnad politiskt.

Har du blivit medlem i Sverigedemokraterna?!

– Nej. Men jag har stor respekt för delar av deras partiprogram samt Jimmie Åkesson som partiföreträdare. Jag har varit tillfrågad, men avböjt förfrågan.

Vid mina övervägande har jag lagt stor vikt vid värderingar och sakpolitik.

Landsbygdsfrågor, äganderätt, integration, sjukvård och skattepolitiken samt min roll som småbarnsförälder har fällt avgörandet – och så förstås att vi måste göra verklighet av politiken och byta ut denna företags- och landsbygdsfientliga regering med Miljöpartiet i spetsen.

Att en del av er som följt mig här på sidan väljer att lämna mig nu har jag full respekt för, men jag uppmanar er att läsa Kristdemokraternas partiprogram, i synnerhet delen om landsbygd (som fortfarande utvecklas) och som kommer att vara en prioriterad fråga i deras valrörelse.

Mitt engagemang kvarstår, jag tycker vad jag tycker och känner att jag kan stå för det inom KD, och även om jag inte håller med Kristdemokraterna om precis allt, så får man försöka komma ihåg att jag inte heller höll med Moderaterna om allt och att man bäst förändrar detta genom envist engagemang och övertygelse.

Den envisheten och övertygelsen har ingen ruckat på.

Kom ihåg – Oavsett om det är kulingvind, valvindar eller mediestorm – så måste vi ta hand om varandra och våra familjer i första rum oavsett hur illa det blåser.

PS. Jag kommer inte att kommentera min avgång ur Moderaterna mer än vad jag gjort, men står för vad jag har sagt och de omständigheterna som berör min riksdagskandidatur.”

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS