Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Goda nyheter från Finsjö: Branden är under kontroll

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

FINSJÖ

Här kommer goda nyheter från Finsjö:

– Branden är under kontroll, säger Magnus Klase, pressansvarig vid räddningstjänsten, till vår tidning vid 8-tiden på måndagsmorgonen.

– Vi jobbar oss nu inåt för att släcka. Inledningsvis är det tio meter in. Vi ser väldigt positivt på det. Det har faktiskt kommit någon millimeter regn också, berättar han.

– Helikoptrarna kommer att koncentrera sig på några enstaka rökpelare i dag – med hjälp av markpersonal som dirigerar dem.

Hur många helikoptrar kommer att användas?

– Det blir två kvar. Sedan kommer Kustbevakningen att flyga över området klockan nio – för att filma och fotografera. Det kommer de att göra även i morgon. Man gör sedan avstämningar utifrån detta. Men det ser väldigt positivt ut för tillfället, säger Magnus Klase.

Mycket folk är kvar på platsen – bland dem finns exempelvis Hemvärnet med ett 30-tal personer – men Magnus Klase berättar att man försöker friställa räddningstjänsterna i Oskarshamn och Mönsterås så mycket som möjligt – i och med att det har varit ont om folk där i ordinarie beredskapsstyrkor.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS