Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Gripande föreläsning med Annika Östberg

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”I onsdags arrangerade Nova en gripande föreläsning för allmänheten där Annika Östberg var inbjuden att tala om sin livsresa”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Under presentationen berättade Annika om sitt liv innan, under och efter fängelsetiden och hur hennes val påverkade hennes livsriktning. Efter att ha blivit dömd för dubbelmord väntade 28 år i amerikanskt delstatsfängelse. Annika ansökte vid flera tillfällen om att få bli förflyttad till Sverige men fick avslag varje gång. Det skulle dröja ända fram till 2009, när hon mottog ännu ett beslut, men den här gången med ett beviljande om förflyttning till kvinnofängelset Hinseberg i Sverige. ”Jag är nog den gladaste tjejen som gått in på Hinseberg.” berättar Annika skämtsamt. 2011 frigavs Annika, som i dag är 70 år.”

”Hon arbetar på behandlingshem och föreläser om sin livsresa. Hon är nöjd med tillvaron och har förlåtit sig själv för sitt förflutna”, skriver kommunen.

Foto. Oskarshamns kommun

+1
0
+1
4
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS