Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Gudrun Brunegård (KD): En ny start för Sverige

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Det är med glädje jag konstaterar att regeringsförhandlingarna nu är i hamn. Kristdemokraterna kommer att ingå i den kommande regeringen och har satt en tydlig prägel på överenskommelsen mellan de fyra partierna”, det säger Gudrun Brunegård (KD), riksdagsledamot för Kalmar län, efter fredagens presskonferens.

“Sverige har under de senaste åren gått kraftigt tillbaka i många avseenden, beroende på en historiskt svag ledning, som inte kunnat få bukt med växande sjukvårdsköer och skenande el- och bränslepriser som orsakar stora ekonomiska bekymmer för både för vanligt folk och för företag. Otryggheten har ökat för gemene man”, säger Gudrun Brunegård.

“Hälso- och sjukvården är i kris. Köerna växer och det är svårt att bemanna vården med personer med rätt kompetens, något som fick katastrofala följder under pandemin och som tvingar över 200.000 personer att vänta på beslutad vård och behandling längre än vad lagen föreskriver. Detta kan till stor del kopplas till den otidsenliga organisationen med 21 regioner”, fortsätter Gudrun Brunegård.

“Vi gick till val för förändring. Kristdemokraterna vill överföra det övergripande ansvaret för hälso- och sjukvården till staten, på liknande sätt som man med framgång gjort i Norge och Danmark. Genom överenskommelsen kommer nu för- och nackdelarna med en sådan reform att utredas och hur den i så fall ska genomföras på bästa sätt”, förklarar Gudrun Brunegård.

“Den politik som förts under de senaste åtta åren har dragit isär storstad och landsbygd på ett olyckligt sätt. Politiska beslut om exempelvis vindkraftbyggen och reduktionsplikt, som låter bra för storstadsbor, har gett oöverstigliga konsekvenser för befolkningen på landsbygden. Dessa har fått sina livsmiljöer förstörda och haft svårt att få råd att skjutsa barnen till deras aktiviteter. Med dagens besked kommer Sverige få en ny start även i detta avseende. Reduktionsplikten ska ned på EU:s miniminivå och de höga elpriserna ska kompenseras. Hela Sverige ska fungera”, säger Gudrun Brunegård.

“Jag är glad över att denna överenskommelse bygger på fyra partier som har kommit överens, genom respektfulla samtal, för långsiktiga förändringar. Det ger en god grund för en ny start för Sverige”, avslutar Gudrun Brunegård.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS