Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hallå, alla pensionärer! Veteranpoolen står inför en rekordrekrytering i Oskarshamn med omnejd

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Trots osäkra ekonomiska tider går Veteranpoolen som tåget. Efterfrågan på hybridpensionärer som jobbar extra är större än någonsin – och nu behöver minst 1 500 seniorer rekryteras under resten av 2022. Bara i Västervik och Oskarshamn med omnejd handlar det om ett fyrtiotal”, skriver Veteranpoolen i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Veteranpoolen har stark tillväxt trots hög inflation och den allmänna ekonomiska osäkerhet som råder. Antalet kundförfrågningar är på rekordnivåer och i juni var produktionen högre än den någonsin varit. Allt fler kunder lockas av Veteranpoolens upplägg och även intresset för att bli hybridpensionär, eller jobbonär, hos Veteranpoolen växer. Behovet av veteraner som vill kombinera pension med jobb är mycket stort, enligt vd Mats Claesson.”

”Vi märker av ett allt större tryck från både privatpersoner och företagskunder”

MATS CLAESSON, VD

– Vi märker av ett allt större tryck från både privatpersoner och företagskunder. Nöjda kunder beställer mer och många nya kunder vill ha vår hjälp, vilket såklart är jätteroligt. Även fler och fler jobbsugna pensionärer hittar till oss, men faktum är att vi behöver rekrytera ytterligare 1 500 bara fram till nyår för att möta den kraftfulla efterfrågan, säger Mats Claesson.

Är i ropet

”Pensionärer som jobbar är i ropet, vilket inte minst återspeglas i att ordet jobbonär tog sig in på Språkrådets nyordslista förra året. Många arbetsplatser har insett vilken guldgruva av kompetens och erfarenhet som 60-plussarna besitter”, skriver Veteranpoolen.

”Även pensionärerna själva är mer sugna än någonsin på att blanda upp ledigheten med ett extraknäck. Enligt Pensionsmyndigheten har intresset för att jobba som pensionär ökat stadigt sedan mitten av 00-talet. Och i Veteranpoolens externa undersökning, gjord i våras bland drygt 1 500 stycken 65–70-åringar, svarar 45 procent av de tillfrågade att de kan tänka sig att jobba efter pensionen. Men man vill att upplägget ska vara fritt och på sina egna villkor.”

”Vi märker att det allra viktigaste för våra medarbetare, både befintliga och nya, är flexibiliteten”

MATS CLAESSON

– Vi märker att det allra viktigaste för våra medarbetare, både befintliga och nya, är flexibiliteten. Att de kan välja uppdrag utifrån vad de tycker är roligt och passar in i övriga livet. Om man som pensionär i stället väljer att stanna kvar på sin gamla arbetsplats finns det inte alltid utrymme för den friheten. Nu hoppas vi att många fler pensionärer vågar testa att kombinera jobb och pension, säger Mats Claesson.
”I Västervik och Oskarshamn är det ett stort tryck på hushållsnära tjänster som hantverk, trädgårdstjänster och städning. Men även många lokala företag har fått upp ögonen för Veteranpoolen.”

”Snabba och smidiga”

– Det är fler och fler företag som hör av sig och vill ha hjälp med bemanningen, både löpande uppdrag och som lösning under tillfälliga toppar. Man väljer oss för att vi är snabba och smidiga, ibland går det bara några dagar från första samtalet till att vi har en veteran på plats. Våra medarbetare uppskattar också att det finns så många olika typer av uppdrag att välja mellan, säger Niclas Rehnqvist, en av de ansvariga för Veteranpoolen i Västervik och Oskarshamn.

Foto: Veteranpoolen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS