Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Hälsolotsen är tillbaka i Högsby kommun: Syftet är att motverka ofrivillig ensamhet

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

HÖGSBY

”Det lyckade projektet hälsolots startade 2023 och fortsätter även under 2024. Syftet är att motverka ofrivillig ensamhet och projektet har haft en positiv effekt sedan starten. Det är glädjande att Malin Johansson (bilden) nu är åter i tjänst som hälsolots i Högsby kommun”, skriver Högsby kommun i ett pressmeddelande.

”Socialt stöd och socialt sammanhang är två viktiga faktorer som påverkar hälsa och livslängd. Hälsolotsen Malin har under ett års tid haft möjlighet att motverka ensamhet. Detta tack vare det gemensamma pilotprojektet med Högsby kommun och Region Kalmar län. Vi är därför väldigt glada över att nu hälsa Malin varmt välkommen tillbaka som hälsolots ytterligare ett år. Vill du som invånare i Högsby kommun få hjälp med att bryta ofrivillig ensamhet? Malin hälsar dig välkommen”, skriver kommunen.

“Sammanlänka människor”

 – Min uppgift är att sammanlänka människor som upplever ofrivillig ensamhet med lämpliga sociala aktiviteter och sammanhang. Sociala kontakter är nämligen en av de viktigaste faktorerna för god hälsa. Därav namnet hälsolots, säger Malin Johansson, hälsolots i Högsby kommun.

”Du som invånare har möjlighet att få individuellt stöd som är anpassat för just dig. Det kan handla om att få tips på aktiviteter, hjälp att ta en första kontakt eller få hjälp med att våga sig ut och möta andra efter en lång tid av isolering. Nu fortsätter hälsolotsen att ge stöd till dig som önskar få kontakt med andra människor, vill hitta gemenskap och komma ut i sociala sammanhang. Målet är att bidra till att bryta den ofrivilliga ensamheten och känslan av att vara utanför och i stället bidra till att hitta glädje och mening tillsammans med andra”, skriver kommunen.

Helt kostnadsfritt

– Tanken är att jag ska hjälpa till att hitta exempelvis en aktivitet, grupp, förening, organisation eller liknande aktör där du som deltagare känner dig bekväm. Viktigt att poängtera är att jag i min yrkesroll inte ersätter en kurator eller terapeut, säger Malin Johansson.

”Det kommer även anordnas gemensamma aktiviteter som gemenskapspromenader och kravlösa läsgrupper. Detta är aktiviteter som hälsolotsen kommer att genomföra. Precis som tidigare kan du som är i behov av stöd kontakta hälsolotsen för att boka ett möte. Antingen gör du det själv eller ber du någon om hjälp. Det går också bra att ta kontakt via primärvården och Högsby kommuns verksamheter. Stödet är helt kostnadsfritt för dig som är folkbokförd i Högsby kommun”, skriver kommunen. Foto: Högsby kommun

+1
7
+1
0
+1
0
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS