Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hälsolotsen i Högsby – ett bra exempel på hur vården kommer nära för hälsans bästa

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

HÖGSBY

”Forskning visar att socialt stöd och sammanhang är det allra viktigaste för hälsan. I Högsby pågår ett intensivt arbete för att stärka hälsa och motverka ofrivillig ensamhet. Genom Hälsolots kommer hälsocentralen att samarbeta med civilsamhället – sociala aktiviteter på recept. Initiativet kommer att rikta sig till invånare i alla åldrar”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Under fredagen besökte Sofia Nilsson, riksdagsledamot för Centerpartiet och talesperson för omsorg och psykisk hälsa Högsby.

– Detta är ett mycket bra exempel på när verksamhet flyttar ut lokalt och alla åldrar involveras, säger Sofia Nilsson i en kommentar.

– Det behövs en helhetssyn på människan, därför är det bra att regionen och kommunen gör gemensam sak menar Kerstin Karlström (C) som är regionkandidat från Högsby i höstens val.

– Alla människor behöver ett socialt sammanhang och ibland behöver man en hand att hålla i för att må bra säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd.

Hälsolotsen är en del av en större satsning i Högsby kommun som görs i samarbete med, bland andra, Region Kalmar län.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS