Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hampus Plato gjorde sitt allra första SHL-mål när IKO slog Färjestad: ”Känns verkligen jättebra”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

19-åringen Hampus Plato gjorde sitt livs första SHL-mål när IK Oskarshamn besegrade Färjestad med 4­–3 på tisdagskvällen.

Han spelade dessutom fram till Robin Norells matchavgörande fullträff i den tredje perioden.

– Det känns verkligen jättebra, säger Hampus Plato strax efter slutsignalen.

Uret stod på 10:52 i den första perioden när han hittade rätt bakom Dominik Furch i FBK-kassen (1–0-målet).

”Det handlade bara om att träffa mål för mig”

HAMPUS PLATO OM SITT FÖRSTA SHL-MÅL

– Det var ett bra anfall. Vi spelade smarta puckar, säger Hampus Plato, som konstaterar att David Quenneville passade till Patrik Karlkvist som skickade in en flippassning till Hampus Plato i slottet.

– Det handlade bara om att träffa mål för mig.

Du hann inte tänka så mycket?

– Nej, det sitter i ryggmärgen. Jag vet var jag ska skjuta.

Fick du pucken?

– Ja, det fick jag, säger Hampus Plato och skrattar.

Hockeymatch mellan IK Oskarshamn och Färjestad
Jubel efter Hampus Platos 1-0-mål. Foto: Peter A Rosén

Det måste kännas extra häftigt att göra sitt första SHL-mål i en match där ni slår en storklubb som Färjestad…

– Ja, precis. Och hade vi inte vunnit, så hade jag inte varit så glad över att målet kom i dag.

Och sedan spelade du fram till Robin Norells 4–3-mål…

– Ja, det var kul. Men det kommer med förtroendet – och jag får spela med oerhört bra spelare. Jag fick återigen en fin passning av Karlkvist – och sedan behövde jag egentligen bara runda backen och passa Norell. Det var ett jättefint slagskott. Det tredje slagskottsmålet i kväll.

”Jag får oerhört mycket hjälp av både Rosdahl och Karlkvist”

Du gjorde en väldigt bra match även spelmässigt. Hur kändes det att spela i SHL:s bästa kedja (Hampus Plato tog Fredrik Olofssons centerplats mellan Patrik Karlkvist och Kim Rosdahl)?

– Det är en ära. De spelar precis den hockeyn som jag vill spela i framtiden – och som jag försöker spela i J20-laget. För mig var det bara att ge sig ut och njuta. Jag kan inte göra mer än mitt bästa – och jag får oerhört mycket hjälp av både Rosdahl och Karlkvist. De snackar mycket med mig i båset och lär mig mycket på träningarna. Den senaste veckan har varit jättelärorik för mig.

De är hjälpsamma?

– Ja, de är bra både som hockeyspelare och människor. Jag tror inte att det är många förstalinor, i någon liga, som har så bra människor. De tar hand om oss juniorer framför allt.

Vad säger du om matchen som helhet?

– Det var en laginsats. Vi inledde starkt och satte mycket press på dem – och vi fick 1–0-målet. Sedan gjorde de två snabba mål i slutet av första perioden (ett i powerplay). Vi blev lite tillbakatryckta. I andra perioden gick vi ut som ett lag igen. Vi chansade inte och vi började inte kasta bort puckar. Vi körde över dem lagmässigt under resten av matchen – även om de hade sina frilägen och så. Vi litar på varandra. Det är sjukt viktigt, säger Hampus Plato.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS