Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hänsynslöst agerande gav ungdomstjänst för tonåring

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

En tonårskille, med adress i Mönsterås, döms för ofredande och stöld.

Han får 30 timmars ungdomstjänst.

Killens ungdom har beaktats vid straffmätningen.

Den 15 januari i år tog han sig, ensam eller tillsammans med annan, in i en motorcykelshop på Storgatan i Mönsterås. Två cyklar och två hjälmar – till ett sammanlagt värde av 45 190 kronor – stals.

Har erkänt

Pojken ska, tillsammans med vårdnadshavare, betala ett skadestånd på 10 926 kronor till handelsbolaget som driver motorcykelshopen – det rör sig om ersättning för hjälm med 281 kronor, ersättning för värdeminskning på cykel med 2 596 kronor, ersättning för lås med 450 kronor, ersättning för nya delar till cyklarna med 1 119 kronor, ersättning för felsökning av cyklarna med 2 000 kronor, ersättning för reparation av dörr med 2 980 kronor samt ersättning för förlorad arbetsinkomst med 1 500 kronor.

Den dömde har erkänt gärningen.

En beslagtagen kofot förklaras förverkad.

Brände en del av håret

Den 2 februari i år tog den dömde en tändare och förde den mot en annan killes huvud, så att en del av håret brändes, på Parkskolan i Mönsterås.

Den dömde ska betala ett kränkningsskadestånd på 8 000 kronor till den drabbade pojken. Den dömde ska även betala en avgift på 1 000 kronor till brottsofferfonden.

Den dömde har medgett att han förde en tändare mot målsägarens huvud, så att en del av håret brändes.

Han har dock förnekat brott, då han hävdar att förfarandet inte är straffbart.

“Hänsynslöst”

”Enligt tingsrättens mening har det varit fråga om ett hänsynslöst agerande som har varit ägnat att kränka XX:s (målsägarens) frid på ett kännbart sätt. NN ska därmed dömas för ofredande”, skriver tingsrätten i domen.

Den dömde har inte straffats tidigare.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
8

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS