Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Här är alla vinnarna på Oskarsgalan 2024

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Under lördagskvällen hyllades företag och lokala hjältar på den årliga Oskarsgalan. På Forum hade den röda mattan rullats ut för de festsugna gästerna som medverkade på prisutdelningen och den efterföljande galafesten.

Kvällen inleddes med mingel och fortsatte med prisutdelning i teatersalongen där Magnus Franzén och Ella Klintheim var konferencier. Efter prisutdelningen flyttade festligheterna vidare till bankettsalen där det vankades middag av Forums kökschef Jimmy Stensson, underhållning, musik och dans.

Kvällens vinnare

Under Oskarsgalan delades totalt nio priser ut till lyckliga vinnare i Oskarshamn. ”Det gemensamma för vinnarna är att de alla har gjort något extra bra för vår plats”, skriver Attraktiva Oskarshamn AB, som är arrangör för galan, på Oskarsgalans hemsida.

Årets entreprenör/innovatör

Delades ut av Atrinova Affärsutveckling AB

Vinnare: Local Taste Convenience AB

Motivering: Årets pristagare bidrar idag med guldkant till många Oskarshamnsbor genom att på ett nytänkande sätt och med stort hållbarhetsfokus erbjuda lokal, färsk och omtänksam mat direkt till dörren. Från att vara en lokal framgångshistoria har företaget växt och finns nu på flera orter i Smålandsområdet och deras skalbara affärsidé har god potential att växa ytterligare både geografiskt och via breddat utbud av lokalproducerade varor.

Årets regionutvecklingspris

Delades ut av Nova utbildning, FoU & Affärsutveckling

Vinnare: Ramon Wyss, Kungliga Tekniska högskolan

Motivering: Ramon Wyss, professor emeritus vid KTH, har bidragit stort till Oskarshamnsregionens utveckling. Hans entreprenörskap och engagemang har satt Oskarshamn på kartan. Genom Wyss nätverk har staden än mer blivit en central plats för energifrågor internationellt. Hans arbete har till stor del legat som grund för Centrum för ny energiteknik samt energikonferensen CET2022. Genom sitt arbete har Wyss också lyckats knyta ihop examensarbetare från universitetet med näringslivet i regionen och på så vis också bidragit till ökad kompetensutveckling i vårt närområde.

Årets medarbetare

Delades ut av Oskarshamns-Tidningen

Vinnare: Anneli Ritzén på Kristinebergskolan

Motivering: Årets medarbetare har koll på allt som händer på skolan, hon är hjälpsam, en bra lyssnare och rådgivare och framför allt gör hon alltid sitt yttersta att hjälpa sina elever. Hon är inte bara en lärare, hon är deras skolmamma, deras vän och en vuxen de kan lita på i alla lägen. Dessa egenskaper gäller även för sina kollegor.

Årets samhällsutvecklare

Delades ut av Byggebo

Vinnare: Oskarshamns AIKs Fotbollsfritids

Motivering: Våra barn och ungdomar är samhällets framtid! Årets samhällsutvecklare har skapat en samlingsplats där Oskarshamns barn och unga kan ta tillvara på sin energi och kreativitet och skapa en meningsfull fritid. Oskarshamns AIKs FotbollsFritids erbjuder fotbollsaktivitet, läxläsning och socialt umgänge som ett omfamnande inslag i den annars hårda miljön våra barn och ungdomar växer upp i. FotbollsFritids bidrar till att dessa barn och ungdomar inte hamnar på fel bana och är en hälsosam fritidssysselsättning som skapar både gemenskap och tillhörighet.

Årets hållbarhetspris

Delades ut av Handelsbanken

Vinnare: Påskallaviks Snickeri och Peder Ivarsson

Motivering: Årets Hållbarhetspris går till ett litet företag med ett stort hjärta som brinner för hållbarhetsarbetet och ser det som naturligt att verka för hållbarhet i hela livscykeln – från materialet till färdig produkt. Inte nog med det så är verksamheten hållbar i hur den bedrivs i såväl energiförsörjning som produktionsplanering. Genom goda vinster och gott samarbete har vår vinnare även blivit FSC certifierade. Bolaget uppfyller således våra kriterier för att vara ett socialt-, finansiellt- och miljömässigt hållbart företag.

Årets UF-företag

Delades ut av Swedbank:

Vinnare: Korkitup UF

Motivering: Företrädarna för detta UF-företag har genom att vara kreativa och lösningsorienterade lyckats skapa ett grytunderlägg genom att ta vara på korkar som annars skulle hamnat i soporna. Grytunderlägget är inte bara användarvänligt utan också stilfullt, vilket generellt inte förknippas med denna typ av produkt. Företrädarna har visat prov på stor entreprenöranda genom hela processen från idé till verklighet, vilket innefattat alltifrån att framgångsrikt skapa nätverk till att uppnå en mycket god försäljning.

Årets granne

Delades ut av OKG

Vinnare: Ulrika Karlsson

Motivering: Med sitt outtröttliga engagemang och arbete för Suicide Zero har Ulrika lyckats sätta fingret på ett stort samhällsproblem. Genom att bryta stigmatiseringen kring psykisk ohälsa och självmord kan vi rädda liv och med rätt kunskap göra stor skillnad i samhället. Ulrika är en sann eldsjäl och vi behöver fler som henne. Hennes engagemang och samhällsinsats är värd att hyllas igen och igen.

Årets företagare

Delades ut av Företagarna Oskarshamn och Länsförsäkringar Kalmar län

Vinnare: B.EE Automation AB

Motivering: Årets Företagare går till ett företag som har gjort en ordentlig tillväxtresa på kort tid! De har gått från 3 till 10 anställda på 3 år, har dubblerat sin omsättning och visat bra vinstmarginal redan från start.Genom ett brett utbjud av kvalificerade konsulttjänster inom automation och IT hjälper pristagaren både företag och kommunala bolag att automatisera och digitalisera sina verksamheter. Med hög servicekänsla, bred kompetens och mottot ”sluta killgissa – börja mäta!” hjälper de till att uppgradera och utveckla dagens industrier, fastigheter och samhällen för framtidens krav och önskemål.

Årets oskarshamnare

Delades ut av Attraktiva Oskarshamn AB

Vinnare: Sofie Gunnarsson

Motivering: Under lång tid har Sofie på alla tänkbara sätt jobbat för Oskarshamns utveckling. Hon har varit och är en eldsjäl för vår gemensamma plats, drivande i skapandet av denna gala och bolaget Attraktiva Oskarshamn. Sofie har alltid jobbat aktivt för samverkan mellan aktörer och skapande av evenemang tillsammans. Sofie är också en av eldsjälarna bakom Latitud 57, oskarshamnarnas egen festival och höjdpunkt på året. Utan Sofie hade Oskarshamns utveckling inte varit där den är idag. Sedan några år tillbaka arbetar Sofie med utveckling av platser i hela landet.

FAKTA / Oskarsstatyetten

Varje vinnare erhåller sitt eget exemplar av statyetten Utmaningen som tillverkats av skulptören Jonas Wimelius. Statyetterna är i materialet brons och väger runt ett kilo.

Foto: Cornelia Höglind, Attraktiva Oskarshamn AB

+1
12
+1
1
+1
0
+1
11
+1
3
+1
1
+1
20

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS