Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är Centerpartiets förslag till regionvalsedel i mellanlänet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELLANLÄNET

Nomineringskommittén i Centerpartiet har nu tagit fram ett förslag till regionvalsedel för Högsby-Mönsterås-Oskarshamn 2022. Det finns 21 namn på listan.

– Vi har inhämtat förslag på kandidater från våra medlemmar i mellanlänet. Kandidaterna har intervjuats och medlemmarna har även fått rösta i ett provval. För Centerpartiet är nomineringar en viktig demokratisk process. Vi är väldigt glada över att intresset är så stort för de viktiga hälso- och sjukvårdsfrågorna samt olika utvecklingsfrågor för hela länet. Vi har nu en stark valsedel med duktiga kandidater med erfarenheter från både politiken och den viktiga hälso- och sjukvården. Vi hade 3 580 röster eller närmare tolv procent i senaste valet inom mellersta valkretsen. Vi hoppas och arbetar för ett ännu större förtroende det här valet, säger Roland Åkesson, ledamot av nomineringskommittén.

Listan ska fastställas på Centerpartiets nomineringsstämma på lördag på Hotell Munken i Mönsterås.

Här är toppkandidaterna:

Jens Robertsson, 52 år, Mönsterås

Jens arbetar som kyrkogårdschef i Oskarshamn. Han har mångårig erfarenhet från politiken i Mönsterås kommun, under senaste mandatperioden med uppdrag som bland annat ordförande i kommunfullmäktige och vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Jag vill arbeta för att ge människor möjlighet att kunna leva, verka och bo i hela Kalmar län. För att detta ska vara möjligt behöver kollektivtrafiken utvecklas med bl. a utökad närtrafik. Kulturen ska vara tillgänglig i hela länet och invånarna ska erbjudas hög livskvalitet genom attraktiva boendemiljöer, säger han.

Kerstin Karlström, 61 år, Högsby

Kerstin har arbetat som undersköterska och sjuksköterska inom både kommun och region, bl. a som specialistsjuksköterska inom psykiatrin i regionen. Kerstin arbetar nu som vårdlärare. Kerstin sitter i socialutskottet i Högsby kommun och som nämndeman i Förvaltningsrätten.

– Min viktigaste hjärtefråga är alla människors lika värde och att vi har tillgång till en god vård och omsorg för alla. Jag vill använda mina kunskaper för att utveckla den nära vården som är personcentrerad och där brukare/patienters behov är i centrum, säger hon.

Magnus Larsson, 39 år, Oskarshamn

Magnus är 39 år och jobbar som politisk sekreterare för Centerpartiet i Kalmar län. Han har varit kommunpolitiker i Oskarshamn sedan 2002 och har genom åren haft flera olika uppdrag.

– Jag vill jobba för den nära vården, att alla medborgare ska känna att de har tillgång till vård när de behöver den. Att fortsätta digitaliseringen av vården är en viktig del i detta för att göra vården mer tillgänglig. Jag vill också jobba för att göra Kalmar län ännu mer attraktivt att bo och verka i. Att det ska vara möjligt att bo och leva i alla delar i länet. Därför behöver vi få upp bredbandstäckningen rejält i hela länet, säger han.

Magnus Larsson, Kerstin Karlström och Jens Robertsson. Foto: Centerpartiet

Centerpartiets förslag till regionvalsedel i mellanlänet:

1 Jens Robertsson MÖNSTERÅS

2 Kerstin Karlström HÖGSBY

3 Magnus Larsson OSKARSHAMN

4 Sarah Johansson MÖNSTERÅS 

5 Lina Danlid Burke HÖGSBY

6 Thomas Björklund OSKARSHAMN

7 Christine Dahlgren MÖNSTERÅS

8 Martin Joelsson HÖGSBY

9 Anders Danielsson KRISTDALA

10 Lars Magnusson MÖNSTERÅS

11 Rosa Lopes HÖGSBY

12 Oliver Day Jensen OSKARSHAMN

13 Diana Axelsson MÖNSTERÅS

14 Mahmoud Al Mokdad HÖGSBY

15 Miriam Karlsson OSKARSHAMN

16 Håkan Olsson MÖNSTERÅS

17 Sara Gustafsson HÖGSBY

18 Charlotte Sternell OSKARSHAMN

19 Agnetha Landberg MÖNSTERÅS

20 Per Gröön HÖGSBY

21 Margareta Wolf OSKARSHAMN

Grafik: Centerpartiet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS