Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är de vanligaste brotten i Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Stöld av drivmedel.

Stöld genom inbrott i källare och på vind.

Cykelstöld.

Där är de vanligaste brotten i Oskarshamns kommun, enligt polisens statistik från 2019.

Det skriver kommunstyrelsens kansli i ett svar på en motion som Mathias Karlsson (L) lämnade in i oktober 2017.

Han föreslog att kommundirektören ska få i uppdrag att utreda ett införande av trygghetsvärdar, för att förbättra tryggheten.

I motionen skrev han att oron i samhället har ökat, i takt med förvärrad skadegörelseproblematik och otillräckliga polisresurser.

Motionen avslogs nu i veckan, med hänvisning till yttrandet från kommunstyrelsens kansli:

”Resultatet från polisens senaste lokala trygghetsundersökning för Oskarshamns kommun visade på en låg nivå av upplevd utsatthet för brott i Oskarshamns kommun i jämförelse med övriga delar av landet”, står det bland annat i svaret.

Ökad trygghet

”I Oskarshamns kommun samarbetar kommun och polis på olika sätt. Ett lokalt medborgarlöfte har tagits fram i samverkan mellan kommunen och polisen. För att få en gemensam problembild genomfördes en analys av medborgardialoger, medborgarenkät och polisens trygghetsundersökning. Därefter har fokusområden för medborgarlöftet 2019–2022 tagits fram:

Ökad trygghet i både offentlig miljö samt boendemiljö.

Trafiksäkerhetsarbete med fokus på hastighet och beteendeövervakning.

Som en del i medborgarlöftet ingår att polisen ska utöka sin synlighet i lokalsamhället genom att fotpatrullera i krogmiljö och på offentliga platser där det rör sig mycket medborgare, minst en gång i veckan. Ett fortsatt arbete med trygghetsvandringar tillsammans med brottsförebyggande rådet finns också med som en del av löftet. I verksamhetsplanen för BRÅ 2020 finns ytterligare beskrivningar av det brottsförebyggande arbete som prioriteras framöver.”

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS