Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är Eons senaste information till kunder som har drabbats av strömavbrott

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET/SVERIGE

Tusentals Eon-kunder, däribland i Kalmar län, saknar ström på söndagsförmiddagen.

”I Skåne och på östkusten når byvindarna fortfarande stormstyrka. På grund av säkerhetsläget har reparationer endast inletts i mindre skala.”, skriver Eon i ett pressmeddelande vid 10:30-tiden.

– Vi har en god bild av skadorna, bemanning och maskiner på plats, och ligger i startblocken med att få ut montörer i större skala, säger regionchef vid Eon Syd, Peter Hjalmar i ett uttalande.

”De starka vindarna gör att Eon under natten koncentrerat felavhjälpningen till ärenden som medfört fara för allmänhetens liv och hälsa. I övrigt har insatserna begränsats till omkopplingar i elnätet för att minimera antalet strömavbrott.”

”Nu avvaktar montörerna gynnsammare väder. Klockan 10.00 var cirka 16 800 Eon-kunder i 67 kommuner – från Uppland i norr till Skåne i söder – utan ström. Värst drabbat är Skåne, med 5 700 strömlösa i 20 kommuner”, skriver Eon.

– Felavhjälpningen återupptas så snart det är möjligt, med hänsyn tagen till montörernas säkerhet. Just nu indikerar väderprognoserna att de första reparationerna tidigast kan inledas vid lunchtid. Med tanke på skadornas omfattning vill jag förvarna om att en del kunder förblir utan ström under kvällen och natten, säger Peter Hjalmar.

”Ett omfattande reparationsarbete ligger framför montörerna och Peter Hjalmar avråder privatpersoner och skogsägare från att utföra eget röjningsarbete”, skriver Eon i pressmeddelandet.

– Ser du träd som fallit på en ledning, så anmäl det gärna till vår digitala tjänst på webbsidan. Det är viktigt att inte gå nära ledningar i detta skede. Bor du på landsbygden kan det vara en god idé att titta in hos närmsta grannen och se att allt står rätt till.

Följ det aktuella läget via Eons avbrottstjänster: Avbrottskarta – Avbrottsinformation i hela landet – eon.se

Läs mer om krishanteringen här: Så jobbar E.ON när ovädret är här – eon.se

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS