Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är senaste nytt från Oskarshamns AIK inför bortamatchen mot FC Trollhättan på påskdagen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Två matcher – två vinster.

Oskarshamns AIK har inlett säsongen i Ettan Södra på bästa tänkbara sätt – åtminstone poängmässigt.

På påskdagen är det dags för den tredje omgången, då Oskarshamns fotbollsstolthet möter erkänt svårspelade FC Trollhättan på bortaplan – med avspark klockan 16:00 på Edsborgs IP.

– Det blir spännande att se vad vi kan hitta på, säger Daniel Ahonen, assisterande tränare i OAIK.

Han konstaterar att det är en riktigt svår uppgift.

– Trollhättan är ett bra lag. De spelar en tuff fotboll. Det gäller att vi står upp, spelar vår fotboll och verkligen tar för oss, säger Daniel Ahonen, som givetvis är nöjd med säsongsinledningen.

– Ja, vi har följt matchplanerna på ett väldigt bra sätt.

Vilka förväntningar tycker du att man ska ha på OAIK i år?

– Det är lite tidigt än – men man har redan kunnat se att vi har kommit en bit och att vi har en väldigt hög topp – men det är mycket nytt, både på ledar- och spelarsidan. Det kommer att ta ett tag innan pianot spelar för fullt, säger Daniel Ahonen, som själv är en av de nya i krafterna i ledarstaben.

Vilka saknas i morgon?

– Marcus Korang (ytterback) och Joel Stevens (ytterforward). Det handlar om arbetstillståndet för båda. Marcus var med i den första matchen – sedan gick det ut. Och Joel har inte fått sitt godkännande än.

Hur länge kan det dröja för dem?

– Vi trodde att Joel skulle vara klar till i morgon – men vi hoppas verkligen att han är klar till nästa vecka (OAIK möter Qviding FIF på bortaplan den 23 april). Och för Marcus ligger det nog en till två veckor bort.

I övrigt är alla tillgängliga i morgon?

– Ja, vi har haft en rejäl sjukdomsspridning, med feber, i truppen under närmare två veckor. Men nu är det bara Danny Barrow (mittfältare) som är lite halvkrasslig. Så vi får se om han kan vara med. I övrigt är alla tillgängliga, säger Daniel Ahonen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS