Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är Socialdemokraternas föreslagna toppkandidater på valsedeln i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Socialdemokraterna i Oskarshamns kommuns valberedning föreslår att Andreas Erlandsson ska vara första namn på valsedeln till kommunfullmäktige och att han ska få förnyat förtroende som partiets kandidat till uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Andreas har varit ordförande i kommunstyrelsen sedan 1 januari 2018 och innan dess socialnämndens ordförande i 8 år. Andreas har suttit i kommunfullmäktige sedan 2010”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

– Det känns hedersamt att vara valberedningens förslag till att vara partiets kandidat som kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun. Jag är stolt över det arbete som vi har gjort, men vet också att vi kan göra så mycket mer. Vi vill göra mer för att stärka välfärden, öka tryggheten och satsa på medarbetarnas arbetsmiljö, säger Andreas Erlandsson.

Ansiktsbild på kommunalrådet Andreas Erlandsson (S), Oskarshamn.
Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

”Valberedningen föreslår vidare att Anita Hultgren ska vara partiets andra namn på valsedeln. Anita har tidigare under mandatperioden varit gruppledare i samhällsbyggnadsnämnden, men är från årsskiftet gruppledare för Socialdemokraterna i socialnämnden. Hon är undersköterska till yrket och har under många år varit fackligt aktiv och var ordförande i Kommunal Oskarshamn 2006-2017. Sedan en tid tillbaka är Anita pensionär. Anita har suttit i kommunfullmäktige sedan 2018.”

Anita Hultgren (S), förste vice ordförande i socialnämnden i Oskarshamns kommun, och Rolf Lindström (M), ordförande i socialnämnden, sitter i ett konferensrum i stadshuset i Oskarshamn och pratar på en pressträff.
Socialnämndens förste vice ordförande Anita Hultgren (S) och socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M). Foto: Peter A Rosén

– Jag är oerhört ödmjuk och hedrad över att vara valberedningens förslag till andra namn på valsedeln. Mitt hjärta klappar för socialdemokratins värderingar och för att öka tryggheten för alla människor i vårt samhälle. Jag tror på att samhället blir bättre när människor får ett ökat inflytande till ett meningsfullt liv, säger Anita Hultgren (S).

”På plats tre föreslår valberedningen att Anton Sejnehed ska stå. Anton har under mandatperioden varit ordförande för bildningsnämnden och är till yrket skattehandläggare. Anton har suttit i kommunfullmäktige sedan 2010”, skriver partiet.

Anton Sejnehed (S), bildningsnämndens ordförande i Oskarshamns kommun, står och pratar utanför en skola
Anton Sejnehed (S), bildningsnämndens ordförande i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

Det är Socialdemokraternas årsmöte som tar beslut om kandidat till uppdraget som kommunstyrelsens ordförande samt partiets valsedel till kommunfullmäktige. Årsmötet hålls den 28 mars. 

Valberedningen föreslå att Socialdemokraternas topp tre ska vara:

  1. Andreas Erlandsson, Kommunalråd, Rödsle, 46 år
  2. Anita Hultgren, Pensionär, Kristdala, 64 år
  3. Anton Sejnehed, Skattehandläggare, Norrtorn, 31 år.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS