Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här är utbildningarna du ska satsa på för att få jobb efter högskolan

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Efterfrågan på utbildad arbetskraft är fortsatt hög. Arbetsförmedlingen har listat flera yrken där det väntas finnas stora möjligheter att få arbete kommande år.

Den 15 april är sista ansökningsdagen till höstens utbildningar på universitet och högskolor. En högskoleutbildning ökar möjligheterna att få ett arbete. Många yrken där efterfrågan bedöms bli stor i framtiden kräver eftergymnasial utbildning.

– Vi ser ett fortsatt högt tryck på yrken inom hälso- och sjukvård, utbildning, teknik och it. Det är områden som kommer att behöva rekrytera personal de kommande åren och därför är det givetvis tacksamt att utbilda sig till ett yrke inom dem, säger Kerstin Eriksson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Värdefullt för framtida arbetsliv

Det är ett bra tillfälle att studera nu under lågkonjunkturen om man är arbetssökande. Då ökar jobbmöjligheterna när väl konjunkturen vänder uppåt.

– Att studera är alltid värdefullt för ens framtida arbetsliv, oavsett konjunkturläge. Men om man står och väger mellan flera alternativ tycker jag absolut att man ska söka olika utbildningar – och komma ihåg att välja både med hjärta och hjärna, säger Kerstin Eriksson.

Populära yrken

Yrken med stora möjligheter till arbete 2026:

  • Mjukvaru- och systemutvecklare
  • Specialistläkare
  • Tandläkare
  • Sjuksköterska
  • Förskollärare
  • Lärare i yrkesämnen
  • Ingenjörer och tekniker inom elektroteknik/maskinteknik

Foto: Pexels

+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS