Här kan du lyssna på den nya Oskarshamnssången: ”Hyllning till min uppväxtstad”

Här kan du lyssna på den nya Oskarshamnssången: ”Hyllning till min uppväxtstad”

2022-01-17 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Varför är det så ont om Oskarshamnssånger?

Det undrar Gösta Karlsson – en obotlig nostalgiker, gammal oskarshamnare och Svallidenbo i förskingringen.

– För att i någon mån råda bot på detta kommer nu här äntligen sången om Oskarshamn, berättar han.

– Det är min hyllning till mina föräldrar och till min uppväxtstad. Det är på tiden att det oskarshamnska 50- och 60-talet intar sin rättmätiga plats på den kulturella parnassen. Och jag har förstått att det är ganska ont om Oskarshamnssånger.

Gösta Karlsson. Foto: Marianne Rönnberg Galmor

Här kan du se videon till Oskarshamnssången

Oskarshamn finns också på Spotify.

– Jag har också gjort en kortare allsångsvariant på refrängen, som kanske kan passa som allsångsramsa och uppladdning vid diverse idrottsliga, festliga och lokalpatriotiska tillfällen. Refrängen tror jag också kan fungera på pubar, restauranger och andra dans- och näringsställen när andan faller på, säger Gösta Karlsson.

Oskarshamn – Allsångsrefrängen på Spotify.

Dela gärna artikeln med dina vänner: