Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här ska den nya hockeyarenan i Oskarshamn ligga enligt vad ON erfar

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Enligt vad Oskarshamns-Nytt erfar är tennisklubbsområdet i Oskarshamn det hetaste alternativet för placeringen av den nya hockey- och evenemangsarenan.

Flera av ON:s källor säger att det lutar åt den platsen.

– Och det är väl det som är det mest troliga, säger en av källorna.

Tennisområdet i Oskarshamn. Arkivfoto: Peter A Rosén

Då innebär det att man flyttar utebanorna, river tennishallen och bygger upp en ny tennishall och nya utebanor på en annan plats?

– Ja, precis. Det är det mest föreslagna alternativet.

Kan det vara det snabbaste alternativet?

– Ja, det beror på vad vi jämför med. Tennisklubbsalternativet kommer att ta tid. Man ska riva hallen, iordningsställa marken, ändra detaljplanen och hitta ett nytt område för en ny tennishall. Sedan ska det tas hänsyn till den skyddade naturen i närheten av tennishallsområdet. Det kan göra att det drar ut på tiden, säger en av källorna.

Alla alternativ som har legat på bordet har någon nackdel…

– Ja, så är det.

Tjänstemännen i arenagruppen ska presentera sitt förslag i placeringsfrågan på ett informationsmöte med den parlamentariska gruppen (där sitter representanter från varje fullmäktigeparti) på Forum i Oskarshamn på måndag (innan fullmäktigesammanträdet).

På skärtorsdagen blir förslaget offentligt i möteshandlingarna inför nästa kommunstyrelsemöte (19 april), då det är tänkt att politikerna ska ta ett beslut i placeringsfrågan.

Foto: IK Oskarshamn

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS