Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här vill Centern i Oskarshamns kommun se en ny fritidsgård

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FÅRBO

Centerpartiet i Oskarshamns kommun vill att en fritidsgård ska öppnas i Fårbo.

Partiet lyfter, genom fullmäktigeledamoten Magnus Larsson, fram förslaget i en motion till fullmäktige, som lämnades in på torsdagen.

Högt upp på önskelistan

”En fritidsgård står högt upp på önskelistan i Fårbo-bygden – det har Hela Sverige Ska Leva Oskarshamn fått fram i sitt arbete med att ta fram en utvecklingsplan för Fårbo-bygden”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

”Möjligheten att göra detta dyker upp nu när skolorna i Fårbo och Figeholm ska omorganiseras och det blir lokaler över i Fårboskolan, som skolan inte har användning av”

MAGNUS LARSSON (C)

– Möjligheten att göra detta dyker upp nu när skolorna i Fårbo och Figeholm ska omorganiseras och det blir lokaler över i Fårboskolan (bilden), som skolan inte har användning av, säger Magnus Larsson.

”Viktigt”

”Att kunna erbjuda ungdomar en bra fritidssysselsättning är viktigt för Centerpartiet och det är också viktigt att detta inte bara sker inne i staden. Det är också en avgörande fråga för kommunens attraktivitet. När nu omorganisationen av skolorna i Fårbo och Figeholm genomförs, så blir de lokaler som har inrymt fritidshemmet på skolan i Fårbo lediga och därför uppstår den här möjligheten”, skriver Centerpartiet, som tycker att ”det vore dumt att missa” den chansen.

”Kommunen har i dag tre kommunala fritidsgårdar (två i Oskarshamn och en i Kristdala). Vi vill att Fårbo blir nästa punkt på kartan, där vi öppnar en kommunal fritidsgård”

MAGNUS LARSSON

Partiet ser gärna att en fritidsgård startas upp  i samarbete med det lokala föreningslivet – och att lokalerna också ska kunna nyttjas av det lokala föreningslivet när fritidsgårdsverksamheten är stängd.

– Kommunen har i dag tre kommunala fritidsgårdar i Oskarshamn och en i Kristdala. Vi vill att Fårbo blir nästa punkt på kartan, där vi öppnar en kommunal fritidsgård, säger Magnus Larsson.

Magnus Larsson (C).

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS