Leksands IF – IK Oskarshamn 4–3 (1–0, 1–1, 2–2)

Mål, IKO: Antti Suomela, Blaine Byron, Myles Powell.

På torsdagskvällen vann Leksand med 4–3 i Tegera Arena.

Det var leksingarnas fjärde vinst i följd.

Dalagänget hade dessutom turen på sin sida den här gången.

De två första målen gick in via IKO-spelare.

Leksand, som satte en puck i numerärt underläge (fyra mot fem), gick fram till 4–1 i den tredje perioden – och då kändes matchen avgjord.

Men ”Bönderna från Småland” kom tillbaka på ett starkt sätt och var ytterst nära att kvittera i slutskedet, då laget spelade sex mot fyra (Leksand hade en spelare på botbänken och IKO spelade med tom målbur i jakten på 4–4-pucken).

Blaine Byron hade den hetaste chansen.

– De sköljde över oss i den första perioden. Sedan tycker jag att vi jobbade oss in i matchen i andra och tredje. Men pucken studsade lite oturligt för oss i dag. Och vi lyckades inte pilla in pucken i slutet, sa IKO-backen William Worge Kreü till Cmore.

– Vi tävlade lite mer och började ta puckar till mål. Vi tryckte på panikknappen lite grand när vi låg under med 1–4 och började spela vår ishockey. Det måste vi göra från start, tycker jag. Vi måste bli rejälare framför mål och ta bort klubbor och hjälpa Joe (målvakten Cannata), så att han ser pucken bättre. Det låter klyschigt, men vi måste spela vårt spel i 60 minuter – inte bara i 25, som i dag. Lyckas vi spela vårt spel, som vi gjorde i slutet av matchen, så vinner vi hockeymatcher, sa William Worge Kreü till Cmore.

IKO möter Skellefteå på hemmais på lördag kväll.

Här är tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Antti Suomela. Ett mål och en målgivande passning. 16 poäng totalt. Bättre center får man leta efter…

** Myles Powell. Gjorde också två poäng (ett mål och en framspelning).

* Ahti Oksanen. Bra match. Skapade mycket. Hade ett skott i ribban, bland annat.